Bu Tarifle Artık Yemeğiniz Lokum Gibi Olacak Üstelik Dibini Tutturmayacaksınız

Bugün sizlere bu yemeğin en zor yanı ayarında pişirmesi ve kıvamının lokum gibi olmasını nasıl yapacağınızdan bahsedeceğiz.

Bu yemek tarifimizde aslında iyisi yapıldığınızda parmaklarınızı yiyeceğiniz ama en ufak bir yanlış hamlede bu yemeğin dibi tutarak çöp edebilirsiniz. Bu yemeğin özellikle kıvamında yapmak oldukça zordur ve tecrübe ister. Peki bu tarifimizle hem püf noktasını öğreneceksiniz hem de dillere destan olan bu yapacağınız lahana sarmasıyla şanınıza şan katacaksınız. İşte Lahana Sarması'nın püf noktası..

Lahana Sarması için Malzemeler

  • Lahana
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük boy domates rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Lahana Sarması Yapılışı

  1. İlk önce lahanaları haşlayın.
  2. İç harcına geçin.
  3. Pirinç, yemeklik soğan, salça ve baharatları ekleyip biraz kavurun.
  4. Lahana sarmasının sosu için de domates rendesi, tuz, zeytinyağ ve tereyağı üzerine su ekleyerek biraz kaynatın.
  5. Lahana sarmalarını sarma işlemine geçin.
  6. Sarma yaparken bir bıçak ile damarlarını alın.
  7. Tencereye dizip üzerine birkaç limon dilimini ekleyerek orta ateşe sonrasında su kaynayınca kısık ateşe alın.
  8. Yaklaşık 20-25 dakika pişme süresi olacaktır. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sıcak Havalarda Bu İçecekle Serinlemeyen Kalmayacak
Binbir Derde Deva Olan Bu Sebzeyle Mükemmel ve Pratik Bir Tarif..
Arap Mutfağı'nın En Sevilen Mezesini Hiç Böyle Denemiş Miydiniz?

Yemek Tarifleri Haberleri