9 gün bayram tatili mi olur?

9 gün bayram tatili mi olur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. 2024 yılında Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 4 gün sürecek olan bayram 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık" dedi. Kurban Bayramı dolayısıyla 16 Haziran Pazar, 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba resmi tatil olacak. Sonrasında denk gelen 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günü de kamu çalışanları için idari izin kapsamına alındı. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu.

Şimdi gelelim tatile... Ramazan Bayramı'nda bir o kadar tatil. Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil. Ekonomik krizi iliklerimize kadar hissettiğimiz bugünlerde bu kadar uzun süreli tatiller ne kadar doğru.

Alman Türk İş Adamları Derneği (ATIAD) Üyesi ve ATIAD AKADEMİ eğitim koordinatörü Hakan Okay'a göre, bayram tatillerinin olumlu ve olumsuz yanları var. Olumlu yanlarına baktığımızda, turizm ve hizmet sektörü için gelir artıyor. Tüketim harcamalarında artış oluyor.

İş verimliliğinde de artış kaydediliyor. Makine veya cihaz bakımları için fırsat doğuyor.

Olumsuz etkileri sıralandığında ise üretimde düşüş oluyor. İşletmeler, uzun bir tatil süresi boyunca üretim ve hizmet sunumunda kısıtlamalar yaşayabilir. Bu durum, üretim sektöründeki işletmelerin verimliliğini ve gelirlerini olumsuz etkileyebilir. Bayram tatili sırasında yoğun bir seyahat dönemi yaşanabilir. Bu durum, nakliye ve lojistik işletmeleri için lojistik sorunlar ve gecikmeler anlamına gelebilir. Tatil dönemlerinde işletmeler, bayram döneminde çalışacak personel için ek ödemeler yapmak zorunda kalabilirler. Ayrıca, tatil döneminde işletmelerin kapanması veya sınırlı çalışma saatleriyle çalışması, gelir kaybına neden olabilir. Uzun bir tatil dönemi, stok yönetimi zorluklarına yol açabilir. Özellikle taze ürünlerin bulunurluğu ve talep tahminleri gibi faktörlerde belirsizlikler yaşanabilir. Batılı ülkelerde aynı dönem tatil olmayacağı için, önceden planlanmadığı takdirde, üretimi tamamlanan ürünlerin yüklemelerinde gecikmeler olabilir, bu durum kurumsal müşterilerin memnuniyetsizliğine neden olabilir. Bayram tatili sırasında yapılacak ödemeler geciktirilebilir veya vadesi gelen ödemeler bayram tatili sonrasına ertelenebilir. Bu durum küçük işletmelerde finansal zorluklara neden olabilir. Sonuç olarak, 9 günlük bir bayram tatilinin işletmeler açısından faydaları ve zararları bulunmaktadır. Bu etkiler, işletmenin büyüklüğüne, sektörüne ve tatil döneminin zamanlamasına bağlı olarak değişebilir veya önceden detaylı planlamalar yapılarak, işletmeler üzerindeki zararlar azaltılabilir. Bu yazımda bayram tatilinin işletmeler üzerindeki etlilerini değerlendirmeye çalıştım. Ancak bilindiği gibi ülkemiz açısından da önemli etkileri olmaktadır. Bunların başında da tatile çıkan insanlarımızın uzun süre araç kullanmaktan dolayı yaşayabilecekleri trafik kazaları riski gelmektedir. Her ne kadar çeşitli önlemler alınsa da sürücülerin bu konuda çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

Buyrun siz karar verin; 9 gün bayram tatili olur mu?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bakan Göktaş duyurdu: Destek ödemesi yüzde 40 artırıldı

Yazar Yazıları Haberleri