Tüketicilerin iştahını kabartıyor ama o 7 içecek dünyanın "en zararlı içecekleri" arasına girdi

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın "en zararlı" içecekleri açıklandı. Bu listeye göre bazı içecekler görenleri şaşırtsa da birçok içeceğin göründükleri kadar masum olmadıkları ortaya çıktı.

Gıda sektöründe yapılan hileler ve kullanılan katkı maddeleri özellikle başta çocuklar olmak üzere birçok kişinin ilgisini çekerek iştah kabartabiliyor. Uzmanlar tarafından yağılan açıklamada "Dünyanın en zararlı 7 içeceği" açıklandı. Bazı ürünlerin zararları toplum tarafından fazlasıyla biliniyorken birçok ürün ise görenleri şaşırtmaya yetti. Peki uzmanlar hangi 7 içecekten uzak durulması gerektiğini söylüyor? Vücudumuzdaki birçok hayatı değeri olan organlara zarar veren içecekler hangileri? İşte uzmanların tüketmekten kaçının dediği içecekler listesi..


Dünyanın "en zararlı içecekleri" hangileri?


Uzmanlar tarafından açıklanan "Dünyanın en zararlı içecekleri" sıralamasında 7 çeşit bulunuyor. Bunların ilki her kesimin bildiği ve marketlerde çeşitleri de bulunan kolalar oluyor.

Kolalar

Kola, içerdiği yüksek şeker oranı nedeniyle en zararlı içecekler listesinde ilk sırada yerini alırken, sağlığı olumsuz yönde etkiliyor.

Sıcak Çikolata

Kış aylarında soğuyan havada en çok tercih edilen sıcak çikolata göründüğü kadar masum olmayan ürünler arasında. Paketli gıdalarda kullanılan koruyucu ve katkı maddelerinin en sık yer aldığı sıcak çikolatalarda içerdikleri katkı maddeleriyle sağlığı olumsuz yönde etkiliyor.

Milkshake

Yaz aylarında tatlı içecek arayanların sıklıkla başvurduğu ve özellikle çocukların çok sevdiği milkshake de sağlığı en çok tehdit eden ve içerdiği katkı maddeleriyle masum gibi görünen fakat oldukça zararlı yapısıyla tehdit oluşturuyor. Çeşitli meyve aromalarıyla yapılan miklshake, sağlıklı içecek gibi görünüp çokça tatlandırıcı içeriyor.

Enerji İçecekleri

Dünyanın en zararlı içecekleri sırasında 4. olarak yer alan enerji içecekleri, kolaylıkla bulunabilen ve uzmanlar tarafından tüketilmemesi gerektiği söylenen ürünler arasında yerini alıyor. Özellikle alkol ve benzeri kokteyllerde kullanılan enerji içecekleri sağlığı ciddi tehdit ederken karaciğeri olumsuz yönde etkiliyor.

Yapay meyve suları

Marketlerde ve birçok noktada paketli olarak satılan yapay meyve suları, içerdiği katkı maddeleri ve tatlandırıcılarla oldukça zararlı. İstediğiniz meyvenin birçok yapay meyve suyu hali satılması kolaylık ve pratiklik elde ettirirken, sağlığı olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Uzmanlar meyve sularında içerikler kısmına bakılması gerektiğini tüketicilere uyarırken, meyve suyunu ev ortamında yapılmasını tavsiye ediyor.

Alkol

Listenin 7. sırasında ise herkesin bildiği ve zararları tüm dünya tarafından kabul gören alkol yer alıyor. Beyin, mide, karaciğer gibi birçok organa doğrudan zararı bulunan alkol, sağlığa en zararlı içecekler listesinde bulunuyor.

Süt tozlu içecekler

Kahve tiryakilerinin yumuşak içimini sağlayan süt tozu, "Dünyanın en zararlı içecekleri" listesinde yerini aldı. Birçok kahvekolik, süt tozu olmadan kahve tüketmezken, uzmanlar tarafından süt tozunun içerisinde bulunan kimyasallar kesinlikle süt tozu içerek içeceklerin tüketilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Temizlik hareketi kapsamında Kâğıthane’de sokak yıkanıyor
Sinan Ateş cinayeti davasında yeni bilirkişi raporu: Eray Özyağcı dışında ateş eden yok
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Onur Ödülleri sahipleri belli oldu

Yaşam Haberleri