Titanik'le ilgili acı gerçek 110 yıl sonra ortaya çıktı!

Titanik ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldı. Bilindiği üzere gemi 15 Nisan 1912 sabahının erken saatlerinde Kuzey Atlantik Okyanusu'nda, geminin Southampton'dan New York'a gerçekleşen ilk seferinin dördüncü günü buzul dağına çarpmasının ardından batmıştı.

15 Nisan 1912 tarihinde Kuzey Atlantik Okyanusu'nda batan Titanik ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. O dönemde Titanik'le beraber SS Mesaba ticaret gemisi de Kuzey Atlantik Okyanusu'ndan geçiyordu. İddiaya göre SS Mesaba gemisinden Titanik'in Kaptanı Edward Smith'e buzdağı tehlikesi ile ilgili yöneltilen mesaj dikkate alınmadı. İnanabiliyor musunuz bir sürü insanın hayatı size emanet, başka bir kaptan tarafından böyle bir uyarı alıyorsunuz ve umursamadan kendi bildiğinizi okumaya devam ediyorsunuz. Bu duruma ne denir ki.

Sonuç olarak çok bilmiş kaptan Edward Smith gelen uyarıları dinlemedi ve bu vurdum duymazlığın sonucunda batmaz denen gemi bir buzdağına çarparak battı ve 1.500'den fazla insan hayatını kaybetti.

Bu arada sadece kaptan Edward'ın suçu yok. SS Mesaba daha fazla ısrar etmeden yoluna devam etti.

Yolcular

Titanic'in yolculuğu sırasında yolcular arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel farklılıklar, buzdağının yüzeyde görünen kısmı ve su altında görünmeyen kısmı kadar büyüktü. Bu durum da yeterince üzücü zaten. Ama Titanik batmaya başladığı an yolcular arasında tüm farklılıklar birden yok oldu. Kısacası Titanic batarken yolcuları arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel fark, 2 saat 40`ncı dakikanın ilk saniyelerinde sıfırlandı.
Farklı sınıflardan 1.514 kişi aynı kaderi paylaştı.
'Aynı geminin içinde olmak' deyiminin anlamını en iyi ifade eden gerçek bir olay olması nedeniyle Titanic, 109 yıldır simge olmaya devam etmekte.

YOLCU VE MÜRETTEBAT

ÇOCUK
Kurtulan:
56
Can Kaybı: 53

KADIN YOLCU
Kurtulan
: 316
Can Kaybı: 109

ERKEK YOLCU
Kurtulan:
338
Can Kaybı: 1.352

TOPLAM YOLCU: 2.224
KURTULAN: 710
CAN KAYBI: 1.514

Sonuç olarak 'Tanrı Bile Bu Gemiyi Batıramaz' denilen gemi tam olarak 2 saat 40 dakikada sular altına gömüldü. Binlerce insan donarak can verdi ve batan geminin etrafına yağmur gibi yağdılar. Bazen gereksiz öz güven aynı zaman dikkatsizlik insanları ölümcül hatalara sürükleyebilir. Fakat Titanik için bu durum insanların hayatlarını kaybetmesine sebep oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Titan denizaltısının bazı parçaları karaya çıkarıldı

Yaşam Haberleri