Su birikintisinde elektrik kaçağı olduğu nasıl anlaşılır?

Geçtiğimiz gün İzmir’de yaşanan aşırı sağanak yağış sırasında su birikintisindeki elektrik akımına kapılan 2 vatandaş hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz gün İzmir’de yaşanan aşırı sağanak yağış sırasında su birikintisindeki elektrik akımına kapılan 2 vatandaş hayatını kaybetmişti. İki kişinin hayatına mal olan felaket sonrasında birçok kişi yağmurlu havalarda elektrik kaçağı bulunan alanlardan nasıl korunmak gerektiğini merak etmeye başladı. Peki bir su birikintisinde kaçak elektrik olup olmadığı nasıl anlaşılır. Sizler için araştırdım…

Su birikintisinde elektrik kaçağı olduğunu anlamak, ciddi bir tehlikeyi önlemek açısından oldukça önemlidir.

İşte su bulunan alanlarda elektrik kaçağı olduğunu gösteren bazı belirtiler ve kontrol yöntemleri şunlardır:

1 - Elektrik Çarpması Hissi: Suya dokunduğunuzda hafif bir elektrik çarpması hissediyorsanız, bu kaçak elektrik belirtisi olabilir.

2 - Islaklık ve Sıcaklık: Su birikintisinin bulunduğu alanın etrafındaki kablolar veya prizlerde anormal ısınma varsa, elektrik kaçağı olabilir.

3- Cihazların Anormal Çalışması: Elektrikli cihazların çalışmasında anormallikler veya arızalar meydana geliyorsa, bu durum kaçak elektrikten kaynaklanabilir.

Eğer şüphelendiğini bir yerde bu belirtiler varsa ve elektrik kaçağı olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka yetkili ve deneyimli bir elektrikçiden yardım almayı ihmal etmeyin.

Elektrik kaçağı olan bölgede alınacak önlemler nelerdir?

1- Su Birikintilerinden Uzak Durun: Elektrik kaçağı olma ihtimali olan su birikintilerinden uzak durun ve başkalarının da uzak durmasını sağlayın.

2 - Dış Mekanlarda Su Geçirmez Ekipman Kullanımı: Dış mekanlarda kullanılan priz ve kabloların su geçirmez özellikte olmasına dikkat edin. Koruyucu kapaklar ve su geçirmez priz kutuları kullanın.

3- Test Cihazları Kullanımı: Multimetre veya benzeri test cihazları ile su birikintisinde elektrik kaçağı olup olmadığını ölçebilirsiniz.

Bu önlemler ve yöntemler, su birikintisinde elektrik kaçağı olup olmadığını anlamanıza ve olası tehlikeleri önlemenize yardımcı olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İzmir'de 2 kişi sokakta elektrik akımına kapılarak can vermişti: Gözaltı sayısı 34'e yükseldi, 2 kişi serbest
Sivas'ta sağanak sele dönüştü: Dereler taştı, sel suları demir köprüyü yıktı
Yeraltına indirilen elektrik hattındaki arıza peş peşe patlamalara neden oldu

Yaşam Haberleri