Sıkıcı mısınız?

Sıkıcı insan olmayı sanırım kimse istemez.

Sıkıcı insan olmayı sanırım kimse istemez. Çünkü insanlar genelde yanında kendisine iyi gelen, mutlu eden ve eğlendiren kişileri tercih ederler. Hem zaten hayatın bu inişli çıkışlı temposuna, kim sıkıcı bir insanın kendisine bulaştırdığı sıkılmayı eklemek ister ki?

Yapılan araştırmalar sıkıcı insanların özelliklerini açıklıyor. Acaba farkında olmadan sıkıcı bir insan mıyız değil miyiz diye hadi hep beraber maddelere bakalım.

Televizyon izlemek ve uyumak gibi hobilere sahip olmak, yeterince ilgi çekici olmadığınızı gösteriyor. Ben üniversiteden beri hiç televizyon izlemedim ve televizyon izlemeyi de her zaman bunaltıcı ve sıkıcı buldum. Uyku konusunda da işim varsa erken, çok yoksa daha geç uyanıyorum.

Peki siz bu maddede sürekli uyuyan ve sürekli televizyon izleyenler kısmında mı yoksa diğer tarafta mısınız?

Az sayıda hobiye sahip olmak, mizah anlayışının eksik olması ve bir konuyu aşırı derecede savunmak da sizi sıkıcı yapan özellikler arasında yer alıyor. Bunlar da bende tam tersi çıktı Allah’tan :) Şu ana kadar sıkıcı olmayan taraftayım. Peki siz?
Virginia Üniversitesi gerçekleştirdiği bir çalışmada bir grup insanı, onları oyalayacak hiçbir materyalin olmadığı bir odada 15 dakika bekletti. Kendilerine verilen küçük elektrik şok cihazını istedikleri zaman kullanabilecekleri söylenen 42 insandan 18’i, birbiriyle konuşmak yerine kendilerine bu elektrik şokunu vermeyi tercih etmiş.

Bir başka deneyde insanlara 85 saniyelik sıkıcı bir film, bir saat boyunca tekrar tekrar izletilmiş. Katılımcılar, elektrik şokunu kullanarak bu sıkıcı döngüden kurtulmak istemiş.
Kanada Waterloo Üniversitesi’nden Profesör James Danckert, bir insanın çok sıkıldığında fiziksel uyarılmayla kendini canlandırmak isteyeceğini savunuyor. Danckert, günlük hayatın sıkıcı rutininden kurtulmak istediğimiz için devamlı değişmeye çalıştığımızı ve farklı aktiviteler arayışında olduğumuzu söylüyor ve bence çok doğru. Sıkıcı insanlarla karşılaştığımızda veya kendi kendimize sıkıldığımızda onu üzerimizden atmak ve modumuzu değiştirmek için farklı aktivitelere yöneliyoruz.

Sıkılma hissinin özellikle potansiyel uyarılma kaynakları bulduğumuzda ortaya çıktığını gösteren çalışmalar, bir odada otururken hiçbir şey yapmamak yerine bir puzzle’ı tamamlamaya çalışmanın bizi iyi hissettirdiğini savunuyor.

Peki sizce sıkıcı insanlar kimler? Bence; gülmeyen, somurtan, espriden anlamayan, çok yavaş konuşan, çok yavaş hareket eden, sürekli telefonla oynayan, hep kendinden bahseden, sizi 1 dakika dinleyip kendisini 1 saat anlatan ve hiç konuşmayan olarak sıkıcı insan özelliklerini sıralayabilirim.

“Sıkıcı bir yaşam, ani bir ölüm gibi kolay kabul edilebilir bir durum da değildir; insan soyunun ağır ağır çürüyerek yok olması demektir.” -Ahmet Ümit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Gürbulak Gümrük Kapısında kilolarca uyuşturucu ele geçirildi
İzmir açıklarında 86 düzensiz göçmen kurtarıldı
Sivas'ta sağanak sele dönüştü: Dereler taştı, sel suları demir köprüyü yıktı

Yaşam Haberleri