Seven kıskanır !

Kim demiş bilemiyorum, biri atmış ortaya sonra toplumun çoğu koşmuş gitmiş peşinden. Kadir İnanır’ın haşin bakışlı, elinde havlu ile koşturduğu filmlerde bu düşünceyi destekleyip iyice yerleştirmiş insanların beynine.  

Kim demiş bilemiyorum, biri atmış ortaya sonra toplumun çoğu koşmuş gitmiş peşinden. Kadir İnanır’ın haşin bakışlı, elinde havlu ile koşturduğu filmlerde bu düşünceyi destekleyip iyice yerleştirmiş insanların beynine.  Seven kıskanmaz, sevgi olumlu, kıskançlık ise olumsuz bir duygudur. Fizik kanunlarına göre aynı anda aynı yerde iki farklı enerji bulunamaz. Sevgi yüce bir duygudur ve tüm yaraları iyileştirici güce sahiptir. Seven değer verir, düşünceli davranır, beklentiye girmeden sadece varlığı için bile her daim şükreder. Kıskanmak, özgürlüğü kısıtlamak, dünyayı dar etmek, özgür iradeye hükmetmeye çalışmak… Sevginin değil olsa olsa korkunun ifadesi olabilir. 
Ve sevgi tektir. Arkadaş sevgisi, eş, dost, evlat sevgisi diye bölünmez. Sen etiketlerin, zihnin, düşüncelerin, kendince yüklediğin anlamlarla yaşarsan sevgiyi, o zaman koşullandırmış olursun ve orada da kıskaçlıkta olur, beklentide olur.  Zihnin ötesine geçip kalple yaşamaya başladığın vakit olanı olduğu gibi kabulleniş başlar. Her şeyi saf şekliyle görmeye başlarsın.  Eğer gerçekten seversen ilişki yaşamazsın. Senin da onun da egosu yok olur ve aynı potada erirsiniz. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri