Salep nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi

Kışın en çok tüketilen sıcak içeceklerden biri olan salep damak tadınıza hitap ediyor. Tarçın ve zencefille de donatılan salep nasıl yapılır, malzemeleri ve tarifi nedir? İşte detaylar...

Hem evde hem de dışarıda en çok tercih edilen içeceklerin başında gelen salep kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarıyor. İçinizi ısıtan ve tadıyla da güzel bir iz bırakan saleple ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Salep hakkında bilmek istedikleriniz haberimizde.

SALEP NASIL YAPILIR?
Salep bitkisinin toprak altındaki yumrularının toplandıktan sonra haşlanıp gölgede kurutulur ve öğütülerek toz haline getirilir. Daha sonra isteğe göre tarçınla harmanlanır. Sütle birlikte kazanlarda uzun süre kaynatılır ve hazır hale getirilir.

SALEP TARİFİ VE MALZEMELERİ
Lezzetli bir salebin püf noktası malzemelerin oranında gizli. 5 kişilik bir salep için gerekli malzemeler:

1 litre süt (5 bardak)
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı salep

Salep ve şekeri ayrı bir kapta harmanlayın. İkili karışım kaynayan süte ekleyin ve 20 dakika boyunca çırpın. İçindeki salebin erimesi ve pütür pütür olmaması için iyi karıştırılması gerekiyor. 20 dakika sonunda salebinizi tarçın ve zencefil ile sunabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri