Sakladığınız patatesler çok çabuk mu filizleniyor? İşte patatesin filizlenmesini önleyen çok basit ve pratik o yöntem

Dünya genelinde en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri olan patates, birçok formda tüketilebiliyor. Ancak patatesler, bir süre sonra yanlış muhafaza edildiği için filizleniyor. Patateslerin filizlenmesini ve yeşermesini bu yöntemle engelleyebilirsiniz.

Dünyada en çok tüketilen besinlerden biri olan patates, özellikle de birçok farklı formda tüketilebildiği ve çok besleyici olduğu için tercih ediliyor. Ancak patatesleri doğru şekilde saklamadığınızda yeşerip filizlenebiliyor. Bu da patateslerin sağlıklı bir şekilde tüketilmesinin önüne geçiyor.

Patatesleri doğru şekilde muhafaza ederek hem onları sağlıklı şekilde tüketebilir hem de daha fazla masraf yapmayarak tasarruf sağlayabilirsiniz. Patatesleri saklama konusunda bu formülü denediğinizde, siz de başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Peki patatesi sağlıklı ve uzun ömürlü şekilde muhafaza etmenin yöntemi nedir? İşte detaylar…

PATATESİ DAHA UZUN SAKLAMANIN BASİT YOLU

Patates her öğünde yenilen bir besin olduğu gibi birçok farklı şekilde de tüketilebiliyor. Ana yemek olabilen patates, aynı zamanda kızartma haliyle kahvaltılarda, kumpir haliyle sokakta, haşlanma haliyle günün herhangi bir saatinde, cips haliyle atıştırmalık halinde tüketilebiliyor. Aynı zamanda yemeklerde yardımcı besin olarak da kullanılabilen patates, iyi saklanmadığı zaman kısa sürede yeşerebiliyor. Bunun önüne geçmek için de oldukça kolay ve pratik bir yöntem bulunuyor.

Patatesi doğru şekilde ve uzun ömürlü olarak saklamak için, muhafaza edilecek ortama bir parça adaçayı koyabilirsiniz. Patatesleri saklayacağınız kapalı yere koyacağınız bir parça adaçayı, ortamın dengede kalmasını ve patateslerin çok daha geç sürede filizlenmesini sağlayacaktır. Adaçayı içerisinde bulunan antioksidan ve antimikrobiyal bileşenler, patateslerin geç filizlenmesinde önemli bir rol oynar.

KURU ORTAMDA BİR PARÇA ADAÇAYI İLE SAKLAYABİLİRSİNİZ

Adaçayı içerisindeki bileşenler, patateslerin çürümeden uzun bir süre boyunca sağlıklı şekilde kalmasına yardımcı olur ve bu da size patatesleri uzun süre saklama olanağı sağlar. Genellikle kiler dolaplarında, çeşitli kutu veya çekmecelerde, lavabo altı dolaplarda saklanan patatesler, özellikle nemli bölgelerde muhafaza edilmek istendiğinde çok hızlı şekilde filizlenebilir. Bu da patateslerin sağlıklı şekilde tüketilmesinin önüne geçer. Bu nedenle patatesleri daha kuru ortamlarda ve yanında bir parça adaçayı ile birlikte saklamayı tercih edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri