Sakın çöpe atmayın! Bir ölüme çaresi yok…

Mutfaklarda en çok kullanılan besinlerden biri olan limonun içi kadar dışı da faydalıymış…

Fatma Müge Yücetürk - Salatalara, içeceklere ve yemekleri tat katan mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden limonun kabuğunun faydalarına inanamayacaksınız…

Bir iki damlası bile lezzet katan limonlar, sıkıldıtan sonra çöpe atılıyor. Ancak limonun içi kadar kabuklarının yararları da saymakla bitmiyor. Yoğun C vitamini içerdiği bilinen limon hastalıklardan koruyor ve vücuda bağışıklık kazandırıyor. Peki limon kabuğunun faydaları neler? Limon kabuğu nasıl kullanılır, ne işe yarar?

İşte limon kabuğunun bilinmeyen faydaları

  • İçinde bulunan bioflavonoidler maddesi kemik sağlığını destekler,
  • Kan şekeri seviyesini dengeler,
  • Stres ve depresyonu önler,
  • Lifli kabuk kısmı sindirimi kolaylaştırır, bağırsakları çalıştırır,
  • Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur,
  • Kolesterol seviyesini dengeler
  • Ağız ve diş sağlığını korur
  • Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur,
  • Salgın hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevi görür,
  • Zayıflamayı destekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bir gecede onaran mucize formül! Koparak dökülen saçlara elveda…
Herkesin sevdiği o yiyecek depresyona neden oluyor, beyin hücrelerini öldürüyor!
Uzun yaşamın sırrı! D vitamini yönünden oldukça zengin! Ömrü 10 yıl uzatıyor! Kırmızı etin yerine geçebilecek tek gıda!

Yaşam Haberleri