Saatler geri alınacak mı? Türkiye'de kış saati uygulaması başlayacak mı, yaz saati iptal edilecek mi?

Ekim ayının gelmesi ve artık havaların erken kararmasıyla beraber kış saati uygulaması yeniden gündeme geldi. Peki saatler geri alınacak mı? Türkiye'de kış saati uygulaması başlayacak mı, yaz saati iptal edilecek mi?

23 Eylül sonbahar ekinoksunun gelmesiyle beraber havalar artık erken kararmaya başladı. Yavaş yavaş kış mevsiminin de yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar "Kış saati uygulaması ne zaman başlayacak?" sorusunu araştırmaya başladı.

Avrupa'da her sene saatlerin kış saati ve yaz saati olmak üzere değiştiği bilinmekte. Fakat ülkemizde 2016 senesinden itibaren kalıcı olarak yaz saati uygulamasına geçilmişti. Peki saatler geri alınacak mı?


TÜRKİYE'DE SAATLER GERİ ALINACAK MI?


2016 senesinde Bakanlar Kurulu kararıyla yaz ve kış saati uygulaması sonlanmıştı. Özellikle gün ışığından daha fazla faydalanabilmek amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesine karar verilmiş ve söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (bütün sene yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı ifade edilmişti.


KIŞ SAATİ UYGULAMASI GERİ DÖNECEK Mİ?


Alınan karara göre, Bakanlar Kurulu Kararı'nda şu ifadelere yer verilmişti:

"Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."

İlgili karar gereğince 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulaması her yıl, tüm sene boyu sürdürülmüş olacak.

Bu sebeple şu an için kış saati uygulamasının geri dönmeyeceği ve saatlerin geri alınmayacağı biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

BİM 08-09 EKİM 2024 İNDİRİM KATALOĞU, Bu hafta yüz temizleme jel, maskeler, yatak, beyaz eşya ve bebek bezleri süper indirimler
Yolculara sinirlenen İETT şoförü, seferi iptal etti
19 ilde 'çocuk müstehcenliği’ ve yasa dışı bahis suçlarına yönelik operasyon

Yaşam Haberleri