Rock camiası otizm için buluştu

Değer Otizm Derneği ve Müzik Dostları Platformu iş birliğiyle düzenlenen akustik konserde rock dünyası bir araya geldi. Müzik Dostları Platformu Başkanı Kenan Damar, "Bugün evimizde biz bizeyiz" dedi

Otizmli çocuklara müzik aleti alabilmek amacıyla yola çıkılan konser, Fatih'teki Allegro Sahne adlı mekanda gerçekleşti. Sema Tunç, Uhde Seçil, Aytek Akçakaya (Gitar Koçu), Christian Abdullah, Hayri Ataman (Kasamam), Vecdi Yücalan (Objektif), Filiz İlkay (Türkiye'nin tek kadın tulum sanatçısı), Sabahattin Taşdöğen gibi müzik dünyasının en değerli isimleri projeye destek verdi. Uğur Atis'in dj kabininde bulunduğu konserin sunuculuğunu ise oyuncu Sedat Erdiş Hanoğlu yaptı.

Müzik Dostları Platformu Başkanı Kenan Damar, "Buradaki birçok sanatçı bir telefonumla "tamam Kenan" dediler ve geldiler" diyerek, "Ben kendi adıma konuşayım yer sofrasında büyümüş biri olarak yüzlerce kişiye de konser veriyoruz böyle kendi evimizde yer sofrasında da farkındalık adına güzel projeler yapabiliyoruz. Bugün evimizde biz bizeyiz. Öyle düşünün. Yarın ne olacağımız belli değil. Lütfen duyarlı olalım. Gelen, paylaşan, destek olan herkese sonsuz teşekkürler" açıklamasını yaptı.

Toplum hazır değil
Değer Otizm Derneği Kurucu Başkanı Hatice Şule Gökırmak ise "İş insanıyım iki tane otizmli kızım var. Ben de sizler gibi bir hayatın içerisindeyken bir evlilik yaşıyorum. Evlilikten de Allah bana iki tane ödül veriyor. Biri sol yanımda biri sağ yanımda 2 tane melek. Otizm engeller arasında en zoru. İletişim kurması çok güç çünkü. Dolayısıyla gidilmesi gereken çok yol var. Üstelik Türkiye'de bilinç çok az. Haberlere de defalarca çıkan olayları hepimiz biliyoruz. Aynılarını okulda birçok defa ben de yaşadım. Sırf bilinç artsın diye Değer Otizm Derneği'ni kurdum. Farkındalık adına bu organizasyonlar çok önemli. Kızlarımın burada olmasını isterdim. Ama reaksiyon verebilirler diye getirmedim. Çünkü toplum olarak buna hazır değiliz. Dilerim ki böyle etkinlikler çoğalır" diye konuştu. Konser yaklaşık 4 saat sürdü. Küçük bir kumbara olan konserde katılımcılar gönlünden ne koparsa içine attı. Gecenin sonunda sahne alan isimlere katılım sertifikası verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri