Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gözler Erdoğan'da

Hafta sonu ile birlleşmesiyle birlikte dört günlük bir tatil imkanı doğuran Ramazan Bayramı için sokağa çıkma yasağının getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasında bu kararı da açıklaması bekleniyor. Peki Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte detaylar...

Resmi bayramlardan biri olan 19 Mayıs nedeniyle dört gün uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı bu kez de bayram için gündemde. 24 Mayıs Pazar ila 26 Mayıs Salı arasında idrak edilecek olan bayramda kaç gün yasak olacağı araştırılmaya başlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen önlemler adına uygulanan bu yasakla ilgili olarak binlerce kişi araştırmalarda bulunarak durumu öğrenmek istiyor. Peki Ramazan Bayramı'nda 4 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Detaylar haberimizde.
 


Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? 

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından yakın kurmaylarıyla mesaisini İstanbul’da geçiren Erdoğan, bugün dijital kabineye sekizinci kez başkanlık edecek. Kabinede ağırlıklı olarak koronavirüsle mücadele tedbirleri ve normalleşme takvimi ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak. Kabinede, kalabalık oluşturma riski ve sosyal mesafenin korunmayacağı endişesiyle büyük şehirlerde Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararının alınması bekleniyor. Buna göre Bilim Kurulu’nun da tavsiyeleri doğrultusunda Ramazan Bayramı arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı uygulanması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri