Plaklar umut olacak

Alp Şen Vakfı, "İyİLİK Projesi" adıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje Koordinatörü Ceyda Yılmaz ilik nakli konusuna değinerek, " Farkındalığı olan insanların bağışladığı iliklerin analizleriyle ilgili sıkıntılar var, bürokratik engeller var. Bunları aşarak destek vermeye çalışıyoruz" dedi

İlik bağışı konusunda farkındalık yaratmak ve ülkemizde ilik nakil süreçlerini iyileştirmek amacıyla yola çıkan Alp Şen İyilik Projesi, 9 Kasım Cumartesi günü Movenpick Hotel'de müzayede yoluyla gerçekleşti. Erol Evgin, Sezen Aksu, Selami Şahin, Emel Sayın, Ayşegül Aldinç, Sertab Erener, Yeliz gibi Türkiye'nin en değerli sanatçılarının bizzat imzaladığı plaklar, açık artırmayla satıldı. Ekonomist Yazar Prof. Dr. Emre Alkin moderatörlüğünde düzenlenen müzayede, Alkin'in esprili tavırları sayesinde bol kahkahalı geçti.

Bürokratik engeller var
Alp Şen İyİLİK Projesi Koordinatörü Ceyda Yılmaz, projenin amacıyla ilgili şu sözleri sarf etti: "İlik nakli süreçlerine destek olmak... Türkiye'de bu konuda ciddi problemler var. Farkındalık çok düşük. Farkındalığı olan insanların bağışladığı iliklerin analizleriyle ilgili sıkıntılar var, bürokratik engeller var. Bunları aşarak destek vermeye çalışıyoruz. Özellikle de bağışlanan iliklerin en kısa sürede incelenip hastalara yardımcı olması adına çalışıyoruz. İlik bağışçısı çok basit bir şey gibi görülüyor. Herkes kan veriyor bağışçı oluyor fakat bunlar analiz edilmezse hiçbir anlamı olmuyor. Devletin desteği olmadığı için bu süreçler hep bağışlarla yürümek zorunda." Ünlü Çello sanatçısı Barış Güvenenler, Proje Yöneticisi Ceyda Yılmaz ve Emre Alkin’in müzik dinletileri, katılımcıların da şarkılara eşlik etmesiyle renkli anlara sahne oldu.



Cemiyet hayatı da destek verdi
Alp Şen Vakfı Başkanı Famil Aydın’ın yanı sıra Didem Kurdoğlu, Yazar Canan Öner Erol, ünlü sunucu Eylül Han Tezel ve cemiyettin önemli isimleri de etkinliğe katıldı. Alp Şen Vakfı’nın önderliğinde düzenlenen müzayededen elde edilen gelir, ilik eşleşme analizlerinin yapıldığı “Alp Şen Doku Tipleme ve Genetik Araştırma Laboratuvarı”na doku analiz kitleri alımı için kullanılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri