Parti üyeliğinden nasıl ayrılabilirim / istifa edebilirim

Milyonlarca vatandaşın mensup olduğu partilerden bazı durumlarda istifası veya ayrılma ihtiyacı doğabiliyor. Bunun için yapılması gerekenler sorgulanıyor. Peki üye olduğunuz partiden ayrılmanın veya istifa etmenin şartları nedir? İşte detaylar...

Siyasetle uğraşanların partilerine bağlılığını göstermeleri ve parti içerisinde görev alabilmek adına hak sahibi olabileceği üyeliklerden kimi zaman ayrılmak veya istifa etmek gerekiyor. Bunlar arasında siyasi fikir ayrılıkları, farklı partilerde siyaset yapma isteği ve birçok neden yer alıyor. Bunun için de çeşitli prosedürlerin yerine getirilmesi şart. Üye olduğum partiden nasıl ayrılırım? diye soruyorsanız haberimiz size göre.

Partiden ayrılmak için gerekenler
Üye olduğunuz partiyi E-Devlet uygulaması üzerinden görüntüleyebilirsiniz.Tüm vatandaşların kayıt bilgilerinde üye oldukları tarih, teşkilat veya örgütlerle birlikte partisi yer almaktadır.

Parti üyeliğinizi sonlandırmak isteyenler ise ilçelerdeki Seçim Kurulu Başkanlığı'na aşağıdaki formu doldurarak teslim etmelidir. Ayrıca nüfus cüzdanı fotokopisi de gerekmektedir.

Parti üyelik istifa/ayrılma formu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri