O Şehir Neyi İle Meşhur Duyunca İnanamayacaksınız! İşte O Şehrin Meşhur Yemekleri!

Adıyaman'ın neyle meşhur olduğunu araştıranlar genellikle bu alana ilgi duyacak veya yakın bir zamanda burayı ziyaret edeceklerdir. Eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan Güneydoğu Anadolu ili, yemek kültürü ve zengin menüsüyle de öne çıkıyor.

Necdet Oktay Apaydın - Adıyaman'ın neleri meşhur olduğunu öğrenmek istiyorsanız bölgenin iklimini ve kültürel özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Bu noktaları bilerek Adıyaman neyle meşhurdur sorusuna yaklaşabiliriz. Adıyaman'ın ününe verilen cevapların başında kesinlikle Ciköfte geliyor. Şehirdeyken, Türkiye çapında ünlü bir yemek olan Adıyaman Çiğ köftesini mutlaka deneyin. Adıyaman'ın meşhur yemeklerini yazının devamında okuyabilirsiniz.

Adıyaman Mutfağının Yöresel Yemekleri

  1. Alaca Çorba
  2. Meyir Çorbası
  3. Besni Tava
  4. Çiğ Köfte
  5. Kavurmalı Hıtap
  6. Buhara Pilavı
  7. Dövmeç Yemeği
  8. Tevenk Sarması
  9. Kel Köfte
  10. Parmak Kebabı

Adıyaman'ın Neyi Meşhur?

Çiğköfte Adıyaman'ı düşünür. Baharatlı olarak hazırlanan bu çiğ köfte yemeği, baharatlı ve baharatsız alternatifleriyle ülkemizin farklı bölgelerine yayılmıştır. Yöresel olarak çiğ köfte, deri veya porsiyon olarak yenilebilir. Ayrıca ana yemeklerde meze olarak yendiğini görebilirsiniz.

Tüm yörelerde olduğu gibi Adıyaman'da da ana yemek çorba ile başlar. Bölgedeyken mahluta veya meyir çorbasını deneyebilirsiniz. Başka yörelerde bulamayacağınız bu çorbaların lezzetine doyacağınızdan emin olabilirsiniz.
Adıyaman köftesi ile de meşhurdur. Adıyaman köftesini buharda pilav ile yemek çok daha uygundur. Dilediğiniz eti karpuzlu veya rosto köftelerde de kullanabilirsiniz. Dilerseniz meze veya antre olarak içli köfte ve tevenk derisini de tercih edebilirsiniz.

Yemekten sonra tatlı yemek ülkemizde ve dünyada bir gelenek haline gelmiştir. Adıyaman'dayken sevdiğiniz tatlıyı yemekten sonra Burma tatlısı veya şilin olarak kullanabilirsiniz. Her iki tatlı çeşidi de tatları deneyenleri memnun etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri