NASA'dan çöpleri toplayana ödül! Uzay çöplerini temizlemenin yolunu bulana 3 milyon dolar verilecek

Ay'a yerleşmek amacıyla hazırlık yapan NASA, Ay'ın kozmik bir çöp tenekesine dönüşmemesi amacıyla çözüm arayışına girdi. Kuruluş, şimdi ise uzay çöplerinin toplanması için bir yarışma düzenledi.

NASA, uzay çöpleriyle mücadele etmek için bir yarışma başlattı. Ajans, uzay yaşam alanlarındaki atıklara çözüm getirecek fikirleri toplamak amacıyla 3 milyon dolarlık ödülün olduğu bir yarışma düzenlemeye karar verdi.

NASA'DAN UZAYDAKİ ÇÖPLERİ TOPLAYANA ÖDÜL!

Bilindiği üzere uzay görevlerinde insanların ürettiği çöplerle sürdürülebilir bir şekilde başa çıkmak uzun zamandır sorun haline gelmiş durumda. Ay'da bulunan Apollo iniş alanlarının astronotların geride bıraktığı atıklarla dolu olduğu biliniyor. Yani daha Ay'a indiği andan itibaren insanlık orayı da çöplüğe dönüştürmeyi başardı diyebiliriz.

3 MİLYON DOLAR ÖDÜL VERİLECEK

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki çöpler ise Uzay araçlarıyla dünyaya geri dönüyor ama bunu Ay'da yapmak çok kolay değil. Ancak, uzun süreli derin uzay görevleri sırasında atıkların uzaya fırlatılması veya Ay'da uzun süreli görevlerde ay kraterlerinin çöplük olarak kullanılması sürdürülebilir değil.

Yarışma için kayıtlar 30 Eylül'de alınmaya başlandı ve son tarih ise 31 Mart 2025 olacak.

Ayrıca yarışmanın kazananı Mayıs ayında ilan edilecek. Yarışma herkese açık olacak. Bu sebeple Ay çöpleriyle başa çıkma fikirleri olan uluslararası bütün takımlar başvuruda bulunabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

14 Ekim 2024 Pazartesi Günlük Burç Yorumları! Aşk, iş, evlilik ve para falı
Grip olmak istemeyenler buraya! Bunu yiyen uzun süre gripten korunuyor
Zararları bitmiyor: O böceği görürseniz imha edin! İşte kahverengi kokarca böceği zararları

Yaşam Haberleri