Naim’in vefatındaki büyük ders

Dünya ve Olimpiyat şampiyonumuzu kara toprağa teslim ettik. Milletçe, ulusça acımız büyük. Elbette kader, mukadderat kara baht vs ile avunmak yetinmek zorundayız. Elden bir şey gelmiyor. Ölüm gelince susmak kalıyor geriye. 

Dünya ve Olimpiyat şampiyonumuzu kara toprağa teslim ettik. Milletçe, ulusça acımız büyük. 
Elbette kader, mukadderat kara baht vs ile avunmak yetinmek zorundayız. Elden bir şey gelmiyor. Ölüm gelince susmak kalıyor geriye. 
Ancak Naim’in hayatını yaşadıkları ibretlik hikayesi dersler çıkaracak mahiyette. Şampiyonluk ve kaçış öyküsü , efsanevi sporculuğunu kastetmiyorum. Zaten onlar tartışmasız her kula hatta her sporcuya bile nasip olmayacak cinsten. 
Fakat hayatında öyle kesitler varmış ki , cenazesinde eşi, dostu, ahbabı, kendisine yakın kişiler ifade ettikçe, açıkladıkça, anlattıkça kahroldum, üzüldüm, kızdım. 
Onun gibi bir şampiyon haltercimiz “biraz ilgi biraz alaka gösterilse biraz birileri dinlese kulak verse bugün burada olmazdık” dedi. 
Baş antrenörü “ o özel bir insandı, sıradan birisi değil, öyle olsa zaten böyle bir şampiyon olamazdı “ derken cep herkülümüze olan kayıtsızlığımızı, vurdumduymazlığımızı yüzümüze vuruyor, çarpıyordu. 
Düşünebiliyor musunuz ? Efsanevi haltercimiz , federasyon başkanlığı için aday olmuş ve seçil(e)memiş. Başka birisi başkan olmuş. Üstelik Naim’in listesinde bir şampiyon daha var. Kenarda dur , karışma, bulaşma demişiz (?) 
Bizim her şeyi bilen , her şeyden anlayan çarpık anlayışımız devreye girmiş ve dünya ve olimpiyat şampiyonumuz devre dışı kalmış. 
Üstelik daha 40 lı yaşlarının sonunda ! Tam hizmet edecek, şampiyonlar , rekortmenler yetiştirebileceği yaşlarda halter sporu dışına itilmiş. 
Öyle bir savrulmuş ki siyaset yapmış, belediye başkan adayı bile olmuş ama seçil(e)memiş. 
Bu nasıl bir vefasızlık nasıl bir nankörlük nasıl bir vurdumduymazlık anlaşılır gibi değil. Kimse şampiyona el uzatmamış, kulak vermemiş , ilgi göstermemiş. Kenara köşeye atılmış, fırlatılmış, yüzüne bile bakılmamış. 
Çok üzücü , kahredici , aşağılık bir tavır. Şampiyon yıllarında bizi değil de parayı şöhreti rahatı seçse mesela ABD ye kaçsaydı ki , bu ülke 10 milyon  nakit ve 100 milyonlarca dolar reklam vs teklif etmiş kabul etmemiş. Vatanını milletini seçmiş ve hatta son yıllarında geçim sıkıntısı bile çektiği söyleniyor. 
Naim’in mümkünse ömür boyu Halter federasyon başkanı olarak kalması, hep halterin içinde olması gerekirken şu hale bakın ! 
Maalesef ülkemiz adına ülkemizde ki spor ve sporcular adına kötü bir durum. Başka branşlarda başka şampiyonlarda benzer durumlar varsa ne olur tespit edin, belirleyin bu işlerle uğraşması gerekenler şu işlere bir el atsın. Naim’den alacağımız çok dersler var. Bu dersleri alalım, ertelemeyelim, önemseyelim vazife edinelim. 
Şampiyonların kaderi bir daha böyle 
olmasın! 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri