Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Halıdan, Kurumuş Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkarılır ?

Mürekkep lekesi nasıl çıkar sorusu bu sorunla karşılaşan herkesin uğraştığı konuların başında gelir. Söz konusu leke çıkarılması en zor lekelerden biridir. Mürekkep ellerde kolayca lekelenir. Mürekkep lekesi nasıl çıkar ?

Müge Yücetürk - Mürekkep lekelerinin nasıl çıkarılacağına dair cevaplar arıyorsanız, bazı pratik çözümler düşünün. Ellerinizden mürekkep lekelerini çıkarmak için bazı organik çözümlere de başvurabilirsiniz. Koltuklardan mürekkep lekesi nasıl çıkarılır, ev mobilyalarının kötü görünümü nasıl giderilir gibi soruların cevaplarını da burada bulabilirsiniz. Kurumuş mürekkep lekelerinin nasıl çıkarılacağına dair cevaplar bu makalenin devamında bulunabilir. Mürekkep lekelerini nasıl çıkarabilirim? Mürekkep lekeleri, bulaştıkları yerden çıkarılması zor olan lekelerdir. Özellikle tükenmez kalemlerden çıkan kirler zahmetlidir. Ancak bu kalp problemlerine yol açan zor bir süreç değildir. Birkaç malzeme ile evde bu duruma gerçekten hakim olabilirsiniz.

Mürekkep lekelerini çıkarmanın ana yöntemi, lekeleri çıkarmak için aseton kullanmaktır. Aseton lekeleri çıkarmak için kullanıldığında cildi tahriş etmez. Pamuklu bir pedin üzerine biraz aseton dökün ve kirli alanı hafifçe silin. Mürekkep ciltten kolayca çıkar. Saç spreyi, çarşaflardaki mürekkep lekelerini çıkarmak için kullanılabilir. Saç spreyini lekenin üzerine sıkın ve bir süre bekleyin. Ardından koltuğu temiz ve nemli bir bezle silin ve silin. Lekenin ne kadar taze olduğuna bağlı olarak, aslında mürekkep lekesinin çıkarıldığını görebilirsiniz.

Kurumuş mürekkep lekelerini nasıl çıkarabilirim?

Mürekkep lekelerini görmek için yaygın bir yer ev halılarıdır. Halınızdaki mürekkep lekelerini hemen çıkarmazsanız çok kirlenebilirler. Bekleme durumunda, mürekkep lekeleri kuruması zor lekelere dönüşür. Bu durumda beyaz sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke, evinizin birçok alanındaki lekeleri çıkarmada etkilidir. Halıdaki mürekkep lekeleri de bunlardan biridir. Halıdaki lekeye beyaz sirke uyguladıktan sonra yüzeyi hafif bir ovma ile silin. Sirkenin halınızın rengini değiştirip değiştirmediğini görmek için halınızın temiz bir bölgesinde de test edebilirsiniz.

Mürekkep lekelerini giysilerden nasıl çıkarırım?

Giysiler, mürekkep lekelerinin öne çıktığı malzemelerden biridir. Giysilerdeki mürekkep lekelerini çıkarmak için de süt kullanabilirsiniz. Sütün çözücü etkisi sayesinde giysilerdeki mürekkep lekeleri kısa sürede çıkarılabilmektedir. Elbisenin üzerine birkaç damla süt koyduktan sonra, elbisenin tamamına iyice nüfuz etmesi için bir fırça veya benzeri bir şeyle fırçalayın. Ardından giysiyi temiz bir bezle silin. Kuruma süresi geçtikten sonra mürekkep lekelerinin çıktığını görebilirsiniz.
Giysilerdeki mürekkep lekelerini çıkarmak için limon suyu da kullanabilirsiniz. Lekeyi limon suyuyla ovun ve leke bir süre sonra kaybolacaktır. O zaman çamaşırları çamaşır makinesinde yıkamayı düşünebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri