Malazgirt Zaferi’ne özel ‘1071’ isimli parfüm tasarlandı

Parfüm Tasarımcısı Bihter Türkan Ergül, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümüne özel "1071" isimli parfüm tasarladığını duyurdu.

Selçuklu koku kültüründen esinlenerek tasarlanan parfüm, Anadolu'da yetişen bitki kokuları ile hazırlandı. Unisex bir koku olarak parfüm severlerin beğenisine sunulan "1071" gelecek ay Paris Parfüm Fuarı'nda yerini alacak.

Parfüm Tasarımcısı Bihter Türkan Ergül, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümüne özel bir parfüm tasarladı. Koku Kültürü ve Turizmi Derneği'nin destekleriyle tasarlanan "1071" isimli parfüm, Anadolu'da Hitiler, Urartular, Sümerler, Antik Bizans, Antik Roma, Selçuklu, Osmanlı gibi birçok medeniyetten izler barındırıyor.

'ANADOLU'NUN ZENGİN BİTKİ ÖRTÜSÜNDEN ESİNLENİLDİ'

Parfüm Tasarımcısı Bihter Türkan Ergül, parfüm formülüne ilişkin şunları paylaştı:

'Anadolu'nun zengin bitki örtüsünden esinlenerek tasarlanan 1071 isimli parfüm, Hatay'ın zahteri, Ege'nin zeytin yaprağı, Isparta'nın gülleri, Akdeniz'in limonu ve portakalı, Artvin'in ölmez otu, Anadolu'nun defnesi, kekiği gibi birbirinden özel bileşenler içeriyor. Mardin'in safranı, Türkiye'nin akgünlük reçinesi, sandal, ceviz ağacı, sakız, gül ağacı 1071'in formülünde yer alıyor. 1071, ayrıca Malatya'nın kayısı çiçekleri, Bursa'nın şeftali çiçekleri, Konya'nın vişne çiçeklerinin kokusunu içeriyor. Koku, tamamen Anadolu yöresine ait çiçeklerin, bitkilerin bir araya gelmesinden oluşuyor. 1071'in üst notaları arasında ise kan portakalı, zeytin yaprağı, defne; orta notasında ölmez otu, ceviz ağacı, sakız, alt notasında ise akgünlük, safran ve sandal gibi kokular yer alıyor.'

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da korkutan görüntü: Denizin rengi kahverengiye büründü, yüzülmez hale geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik işçileri iş bıraktı
İstanbullular dikkat! Yol çalışması nedeniyle bu duraklar hizmet veremeyecek

Yaşam Haberleri