Leonardo da Vinci'nin çizimleri hakkındaki çeşitli görüşler

Kıyamet, kıyametin ne zaman ve nasıl olacağı, böyle bir durumda insanlığın akıbetinin ne olacağı hepimizi merak eden sorulardır.

Vedat Baykal - Araştırmaları ve icatları sınırsız olan Leonardo da Vinci, birçok alanda çeşitli çalışmalar yapmış bir bilim insanıdır ve geride bıraktığı eserlerde geleceğimiz hakkında bile tahminlerde bulunabileceğine inanılmaktadır.

Peki Leonardo da Vinci'nin çizimlerinin ve resimlerinin altında hangi sır yatıyor ve bu bilim insanı gerçekten de dünyanın sonunu mu işaret ediyor?

Bilim adamları bu sonla ilgili tahminlerde bulundular

Bu bilimsel gerçekler; Bu sonun 5 milyar yıl sonra helyuma dönüşmek için hidrojen tüketen Güneş'in genişleyip kırmızı dev bir yıldız haline geleceği zaman geleceğini belirledi. 7,5 milyar yıl sonra, Güneş'in yüzeyi Dünya'nın şu anki yörüngesinden geçecek.

Fiziksel ve zihinsel olarak şimdiki insanlardan tamamen farklı olacak ve muhtemelen "insanlık dışı" olarak kabul edilecek geleceğin insanlarının, uzak galaksiler dışında dış gezegenleri kolonileştireceği neredeyse kesindir. Fizik bilimine dayanan bir dizi bilimsel dogmadır.

Kıyamete dair çok farklı görüşler bulunmakta

Geleceği ve Dünyanın ne zaman ve nasıl sona ereceğini merak ediyoruz ve geleceğin derinliklerini görebileceğini iddia edenlere güvenme eğilimindeyiz.

Başta Batı dünyası olmak üzere birçok insan hayatlarında dünyanın sonunun geleceğine inanmakta ve bu düşünceden hareketle bu konu hakkında sürekli araştırmalar yapmaktadır.

Örneğin, İngilizlerin %3'ü ile karşılaştırıldığında, Amerikalıların %3'ü dünyanın kendi sonunun dünyanın sonu olacağını düşünüyor. Daha da tuhafı, her ülkedeki insanların %1 ila %3'ü kıyametin zombiler veya uzay istilasından kaynaklandığını düşünüyor.

Öte yandan, Leonardo da Vinci, zamanıyla ilgili düşünceleri veya yazılarıyla kıyamet hakkında "açıkça herhangi bir görüş beyan etmemiş" olsa da, bazıları bu bilim adamının eserlerinde ipuçları olduğuna inanıyor.

Leonardo da Vinci'nin çalışmaları üzerine uzman bir çalışma; Bu bilgenin, dünyadaki en çok kopyalanan dini resim olan Son Akşam Yemeği sırasında dünyanın sonunu tahmin ettiğini iddia ediyor.

Vatikan arşivlerinde çalışan ve aynı zamanda da Vinci'nin el yazmalarını da inceleyen İtalyan sanat uzmanı Sabrina Sforza Galitzia'nın bu analizinin tablodaki gizli bir mesajı ortaya koyduğu düşünülüyor.

Galitzia'ya göre da Vinci, Son Akşam Yemeği'nde kıyametin tam olarak ne zaman geleceğini söylemişti.

Araştırmacı, bir matematik ve astroloji bilmecesi sunan bu masadaki yarım daire şeklindeki pencereyi inceledikten sonra, bunun 21 Mart 4006'da başlayıp aynı yılın 1. 2012'de Dünya gelecekti.

Öte yandan Leonardo da Vinci'nin "Tufan" adlı eskizinin bu soruya ipucu verdiği söyleniyor.

Bazıları, bu çizimlerin kasırgalar ve depremler gibi da Vinci'nin zamanındaki olayları tasvir ettiğini öne sürdü. Resimleriyle hep bahsettiğimiz bu dahinin Büyük Tufan ile ilgili notları şöyle:
Her yerde saygın ağaçlar şiddetli rüzgarlar tarafından kökünden söküldü ve soyuldu ve felaketle aşınmış dağ parçaları bu dalgaların üzerine düştü ve nehir tüm şiddetiyle geçip geniş arazileri sular altında bırakana kadar vadilerini boğdu.

Özetle, Da Vinci'nin bu eserinin bir bakıma insanlığın geçici doğasına dair bir farkındalık gösterdiği ve her şeyin eninde sonunda yok olacağını yansıtmaya çalıştığı söylenebilir. Elbette tüm bu çıkarımlar kesin bir yok oluş tarihi veremez, sadece yorum ve tahmindir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri