Kuyruklu yıldız ne zaman geçecek? Gökyüzünde şölen olacak! Kuyruklu yıldız Türkiye'den gözükecek mi?

Bilim insanları tarafından takip edilen ve dünyaya yakın geçmesi beklenen kuyruklu yıldız, Türkiye semalarından da görülebilecek. Peki kuyruklu yıldız ne zaman geçecek? Ülkemizden nasıl izlenecek? İşte gökyüzü şöleni hakkında merak edilenler...

C/2023 A3 isimli kuyruklu yıldız, bilim insanlarına göre 80 bin yıl sonra ilk defa çıplak gözle izlenebilecek. Bu yıldız geçtiğimiz ay Türkiye’de gökyüzünde görülmeye başlanmıştı.

Ardından Kastamonu’da kuyruklu yıldızı görüntüleyen Astrofotoğrafçı Murat Helvacıoğlu, geçtiğimiz sene keşfedilmiş olan ve yaklaşık 80 bin yılda bir yörüngesi olan kuyruklu yıldızı görmenin kendisini mutlu ettiğini ifade etmişti.


KUYRUKLU YILDIZ NE ZAMAN GEÇECEK?


İlgiyle takip edilen kuyruklu yıldız Tsuchinshan-ATLAS (C/2023 A3), Dünya'ya en yakın geçişini 12 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirecek. Bu dönemde, özellikle gün batımından sonra akşam gökyüzünde görülebilecek. Ayrıca en iyi gözlem koşulları için batı ufkuna doğru bakmak önemli olacak.


Kuyruklu yıldız, Ekim ayı süresince izlenebilecek ve ufkun üzerinde giderek yükselmesi beklenmekte. Kuyruklu yıldızın, parlak bir yıldız kadar ışık yayabileceği biliniyor. Ayrıca bir kuyruk gösterebileceği tahmin edilmekte. Yani bu durum yıldızın geçişini görsel olarak etkileyici bir olay haline getiriyor.

Uzman isimler en iyi gözlem için, karanlık ve açık bir alanda olmak gerektiğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri