Kendisi Gibi Suyu da Çok Yararlı! Etkisine İnanamayacaksınız…

En faydalı kuruyemişlerden biri olduğu bilinen cevizin suyunun da sağlığa bir o kadar yararlı olduğunu biliyor muydunuz?

Cansev Temuçin - Ceviz, sağlık açısından son derece faydalı olan kabuklu kuruyemişler arasında yer almaktadır. Protein, lif, demir ve karbonhidrat bakımından zengin olan cevizin sağlık açısından da birçok faydaya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda ceviz suyu faydaları da göz önünde bulundurularak yararlanmanız fayda sağlayacaktır. İşte, ceviz suyunun faydaları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Ceviz suyunun sağlık açısından birçok faydası bulunmasına rağmen çok fazla bilinmemektedir. Ceviz suyu oldukça kolay bir şekilde elde edebileceğiniz gibi birçok farklı şekilde kullanabilmeniz de mümkün olmaktadır.

Ceviz Suyu Nasıl Yapılır?

Ceviz suyundan yararlanmak isteyen kişiler tarafından ceviz suyu nasıl yapılır? sorusu oldukça fazla sorulmaktadır. Ceviz suyunu hazırlamak oldukça kolaydır. Geceden bir bardak suyun içerisine atacağınız bir tam cevizi sabaha kadar suyun içerisinde bekletmeniz gerekmektedir. Yan etkilerinin görülmemesi için 2 hafta da bir ara verilmesinde fayda vardır.

Ceviz Suyu Neye Yarar?

Ceviz suyu sahip olduğu faydalarıyla bilinse de aynı zamanda bazı kişilerde ceviz suyu zararları da görülebilmektedir. Bu nedenle temkinli bir şekilde tüketilmesinde fayda vardır. Peki, düzenli bir şekilde tüketildiğinde ceviz suyu neye yarar? diyorsanız eğer faydalarına göz atalım.

  • Cilde iyi gelir,
  • Gaz problemi, şişkinlik ve kabız sorunlarına karşı oldukça faydalıdır.
  • Kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
  • Tırnak ve saç için oldukça faydalıdır.
  • Adet sancılarına iyi gelir.
  • Emziren anneler ve hamileler için faydalıdır.
  • Kan şekerini düzenler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kadınlar dikkat! Denizden ve havuzdan çıktıktan sonra bunu yapmazsanız...
Cenazede büyük şok! Tabut bir anda…
Unutkanlık Tarih oluyor! İşte Hafızayı Güçlendiren 8 Süper Besin

Yaşam Haberleri