Kenan Işık...

10 yıl önce beyin kanaması geçiren ünlü oyuncu Kenan Işık yaşamını yitirdi.

10 yıl önce beyin kanaması geçiren ünlü oyuncu Kenan Işık yaşamını yitirdi. 10 yıldan beri komada olan Işık, hayatını kaybedince herkes tarafından hatırlandı. Hastalığının ilk günlerinde konuşulan sonrasında unutulan Işık, bir süre Almanya'da Schmieder Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gördü. En son da hayata gözlerini yumdu.

Çok beğendiğim oyunculardan olan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Malatya'da doğdu. Tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu sunucu ve yönetmenlik yaptı. Türk televizyonlarının sevilen yüzlerinden biri olan Işık, özellikle "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı bilgi yarışmasının sunuculuğuyla tanındı.

İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nda uzun yıllar oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Pek çok önemli tiyatro oyununda rol almış ve birçok oyunu yönetti.

1990'larda televizyon dünyasına adım atan Işık, çeşitli dizi ve programlarda yer aldı. Özellikle "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı bilgi yarışmasının sunucusu olarak geniş kitlelerce tanındı ve sevildi.

Birçok sinema filminde de rol almış olan Kenan Işık, oyunculuğuyla pek çok ödül kazandı.

21 Mart 2014 tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu komaya giren Kenan Işık, uzun süre yoğun bakımda kaldı. Durumu stabil olmasına rağmen, bilinci kapalı şekilde yaşamını sürdürdü.

Kenan Işık, evli ve iki çocuk babasıydı. Eşi Beril Işık, kendisine destek olmak için büyük çaba gösterdi.

Kenan Işık, Türk tiyatro ve televizyon dünyasında önemli izler bırakmış, çok yönlü bir sanatçı. Sağlık durumu nedeniyle aktif olarak sahnelerde olmasa da eserleri ve bıraktığı izler sayesinde hatırlanmaya devam edecek...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsmail Heniyye tepkisi: Kalleş suikastı lanetliyorum
Borsa güne nasıl başladı?

Yaşam Haberleri