İstanbul’da bugün otobüsler bedava mı? İETT, metro, tramvay, İDO, Marmaray ücretsiz mi 6 Ekim 2024 Pazar?

İstanbul’un Kurtuluşu’nun 101. yıl dönümü nedeniyle kentte toplu taşıma araçlarının bedava olup olmadığı merak ediliyor.

Megakent İstanbul’un Kurtuluşu’nun 101. yılı 6 Ekim 2024 Pazar günü kutlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan İstanbul Kurtuluşu’nun yıl dönümünde kentteki ulaşım araçları ücretsiz mi olacak? Vatandaşlar 6 Ekim 2024 Pazar günü Metrobüs, metro, İETT, İDO, Şehir Hatları, Marmaray ve tramvay gibi ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. Peki İstanbul’da 6 Ekim Pazar günü toplu taşıma bedava mı? Hangi ulaşım araçları ücretsiz olacak? İşte yanıtı…

İstanbul’da 6 Ekim Pazar ulaşım bedava mı?

İBB’den yapılan açıklama ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2024 yılının 6 Ekim tarihinde de İstanbul’da ulaşım ücretsiz olacak. Bedava olacak ulaşım araçları arasında; İETT, Metrobüs, ÖHO, Şehit Hatları, İDO, metro, tramvay füniküler ve teleferik yer alıyor.

6 Ekim Pazar hangi toplu taşıma araçları ücretsiz?

Kuruma bağlı olan; İETT, Metrobüs, Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları 6 Ekim günü ücretsiz olarak hizmet verecek. Öte yandan Metro İstanbul'a bağlı; Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatları da bugün bedava olacak. İstanbulkart sahipleri tüm bu ulaşım araçlarından 24 saat boyunca ücretsiz faydalanacak.

Marmaray bugün ücretsiz mi 6 Ekim 2024 Pazar?

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar 6 Ekim Pazar günü Marmaray’ın bedava olup olmadığını da araştırıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD tarafından yönetilen Marmaray’ın bugün ücretsiz olacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. 6 Ekim 2024 Pazar günü Marmaray yolculardan ücret almaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri