İstanbul 19 Mayıs Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

İslam'ın beş şartından biri olan namaz, cuma günlerinde cemaat ile kılınıyor. İstanbul'da da milyonlar camilere gitmek için saatleri öğrenmek istiyor. İstanbul 19 Mayıs Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Detaylar haberimizde.

Müslüman aleminin en önem verdiği konulardan biri de cuma namazı. Cuma günlerinde öğle vakti öncesinde cemaatle kılınan namaz öncesinde milyonlarca kişi saatleri kaçırmamak adına araştırmalarda bulunuyor.


Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklama ile birlikte İstanbul'da 19 Mayıs Cuma günü cuma namazı vakitlerini açıkladı. İlçelere göre dakika bazında değişiklik gösterecek saatler merak edilerek araştırılıyor.

DİYANET 19 MAYIS CUMA NAMAZI SAATLERİ

Cuma namazı saatleri, her hafta olduğu gibi bugün de en çok araştırılan konular arasında ilk sıralarda yer alıyor. Diyanet'in açıkladığı bilgilere göre; bu hafta cuma günü namazları

19 Mayıs 2023 Cuma İmsak: 03:48
19 Mayıs 2023 Cuma Güneş: 05:36
19 Mayıs 2023 Cuma Öğle: 13:06
19 Mayıs 2023 Cuma İkindi: 17:02
19 Mayıs 2023 Cuma Akşam: 20:25
19 Mayıs 2023 Cuma Yatsı: 22:06

Saatlerinde kılınacak.

CUMA NAMAZININ DİNİ HÜKMÜ NEDİR?

Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.

Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır.

Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri