"İkizlerden Birinin Hissettiği Şeyi Diğeri de Hisseder" Söylemi Doğru Mu ?

İkizlerden Birinin Hissettiği Şeyi Diğeri de Hisseder derler bu doğru ? Bu soru tanıdık geliyor mu? Hadi gelin bu soruyu cevaplandıralım.

Berrin Ozan Yeşiltepe - İkizler arasında telepatik bir bağ olup olmadığı çok uzun zamandır merak ettiğim bir konuydu. İkizler aynı sınıfta başarılı oldukları için çoğu zaman aynı cevapları düşünür ve aynı şekilde davranırlar. Bu düşündüğümüz kadar mümkün mü? Hepimiz televizyondan biliyoruz. Kemal Sunal'ın İyi Aile Çocuğu filminden Kemal ve Cemal kardeşleri hatırladınız mı? Birbirlerinden çok uzakta büyüyen tek yumurta ikizleri, birbirlerine olan duygularının çok uzakta olduğunu hissettiler. Konuyla ilgili bilgi topladım ve devlet sırrı olarak mı kalıyor bilmiyorum ama net bir bilimsel açıklaması yok ve filmde karşımıza çıkan bu durum karşısında ikiz kardeşler de aynısını yapıyor. Hissedebilir misin bilmiyorum.

Tek yumurta ikizleri birbirlerine tıpatıp benzerler. Döllenmiş zigotun genetik materyalinin çoğalması ve ardından bölünmesiyle yaratılır. Bu, embriyoda büyüyen materyali kopyalayarak iki özdeş materyal oluşturur. Embriyolar tamamen aynı değildir, ancak çok benzer DNA'ya sahiptirler. Bu benzerlik, ikizlerin neden birbirine benzediğini ve benzer davranışlar sergilediğini açıklar. ikizler ise iki ayrı yumurtanın iki ayrı sperm hücresi tarafından döllenmesinin sonucudur. Bu ikizler, tek yumurta ikizleriyle tamamen aynı değildir. Tek ortak noktaları aynı doğum günlerini paylaşmalarıdır.

Sadece genler değil, ikizler. Ayrıca bir ev ortamını, arkadaşlarını ve kıyafetlerini paylaşırlar. Aynı zamanda birçok tek yumurta ikizinin özel bir ruhani bağı olduğu söylenir. Bu duygularda çevresel faktörlerin önemi inkar edilemez. Aynı ortamı, duyguları, evi paylaşan insanların zamanla aynı şeyleri hissedeceğini, aynı şeyi düşüneceğini biliyoruz ve bu yönde bilimsel araştırmalar da tamamlandı.

 İki Bebek Tek İsim 

Sadece aynı isme sahip değiller. Çocukken sahiplendikleri köpeğe bile aynı ismi veren kardeşlerin merakları, haboleri tamamen aynıydı. İkimiz de matematiği severdik ama ağaç işlemeyle daha çok ilgilenirdik. İkisi de iki kez evlendi ve ilk eşlerinin adı "Linda" idi... Kulağa ne kadar tuhaf geliyor dimi. iki erkek kardeşin evlendiği ikinci kadınların ismide aynıydı. 39 yaşındaki Jim Lewis, evlat edinme hakkında bilgi almak için mahkemeye dilekçe verdi. Ancak ilginç bir şekilde, diğer kardeşi Jim Springer de aynı zamanda doğum yerini aramaya başladı. Kısa bir süre sonra Jim kardeşler bir araya geldi. Jim Twins hikayesi çok ilgi gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri