Hadi İpucu 27 Mayıs Pazartesi sorusu - Hadi joker kodu sorusu

İnteraktif olarak yayınlanan Hadi yarışmasının ipucu sorusu belli oldu. Birçok kategoriden sorularla izleyicilerinin karşısına çıkan yarışmanın bugünkü konusu tarih. Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu. Saat 12.30'da başlayacak olan yarışmanın ipucu sorusu Şahmeran Hamamı. İşte 27 Mayıs Hadi ipucu sorusu hakkındaki detaylar...

Her gün kazandırdığı binlerce lira ile telefon kullanıcılarının vazgeçilmezi haline gelen Hadi'de yeni hafta heyecanı başladı. Her gün Instagram hesabından yayınlanan ipucuyla joker kodu kazandıran ve yarışmada yanlış cevap verildiğinde yola devam etme imkanı tanınıyor. Oyuncular da bu soru ve cevabı hakkında araştırmalar yapıyor. Bugünün konusu Şahmeran Hamamı oldu. Peki Şahmeran Hamamı nerededir? Hadi ipucu sorusu ve Şahmeran Hamamı'nın tarihine dair bilgiler...

27 MAYIS HADİ SORUSU VE CEVABI
Soru: Tüm özellikleri ile Türk hamamı kimliğini yansıtan bu yapıda, yılanların şahı olarak bilinen insan başlı, yılan gövdeli efsanevi Şahmeran‘ın öldürüldüğü dile getiriliyor. Peki siz, bu tarihi özelliklere sahip Şahmeran Hamamı nerede biliyor musunuz?
Cevap: Tarsus/Mersin

ŞAHMERAN EFSANESİ
Efsane çok değişik şekillerde anlatılsa da yerli halkın bildiği ve nesilden nesile aktarılan şekliyle anlatacağız. Şahmeran yer altında yaşayan kralların, kraliçesi olarak bilinen ve belden aşağısı yılan olan güzeller güzeli genç bir kızdır. Yarı insan yarı yılan olan Şahmeran temiz hava almak için yer yüzüne çıkar ve asil bir Kralın oğluna aşık olur. Kralın oğlu da babasına birine aşık olduğunu ve evlenmek istediğini söyler. Kral, oğlunun evlenme isteğini geri çevirmez ve kabul eder.

Genç ve yakışıklı prens, Şahmeranın bir yaratık olduğunu bilmemektedir. Şahmeran ise yeryüzünde kabul edilmeyeceğini ve ona uygun bir hayat olmadığını bilmektedir. Şahmeran, yer yüzüne çıkarken kendi halkına (yılanlara) “Ben yer yüzünde evlenmeye çıkıyorum, eğer yukarıda davulların sesi susarsa bilin ki ben öldüm. O zaman sizde yer yüzüne çıkacak ve tüm insanları öldüreceksiniz.”

Şahmeran yer yüzüne çıktıktan sonra Kral, oğlunun evleneceği kadının bir yaratık olduğunu anlar. Oğlunun bu kızla evlenmesini istemez lakin oğlunu da üzmemek için adamlarına emir vererek Şahmeranı nasıl öldürüyorsanız öldürün. Kralın adamları da harekete geçerek bir oyun kurarlar ve Şahmerana “Bizim burada bir gelenek vardır, evlenmeden önce gelinler hamama götürülür ve biz seni gelin hamamına götüreceğiz.” Günümüzde Şahmeran Hamamı olarak bilinen Roma Hamamına götürülür.

Rivayete göre Şahmeran, hamamın göbek taşında kesilerek öldürülür. Göbek taşı yuvarlak büyükçe bir mermerdir, günümüzde hala göbek taşında ve duvarlarda Şahmeran'a ait kan izleri bulunmaktadır. Kan izleri, hamam gibi sıcak ortamlarda kahverengiye dönüşmesi gerekirken Şahmeranın kanı özel olduğu için kırmızı kalmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri