Eylül ayında hangi balıklar tüketilir?

1 Eylül itibariyle av sezonunun açılmasıyla tezgahlar balıkla doldu. Peki Eylül ayında tüketilmesi gereken balıklar hangileridir? Hangi balıklar bu ayda sofralarda yerini almalıdır? İşte yanıtı..

1 Eylül itibariyle av sezonunun açılmasıyla tezgahlar balıkla doldu. Peki Eylül ayında tüketilmesi gereken balıklar hangileridir? Hangi balıklar bu ayda sofralarda yerini almalıdır? İşte yanıtı..

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün alternatifi için taze taze tezgahlara gelen balıklar arasında eylül ayında öne çıkan sekiz çeşidi ve en uygun pişirme tekniklerini sizler için derledim...

1. Palamut: Özellikle Eylül ayında en çok tercih edilen balıklardan biridir. Palamutlar bu dönemde yağlanmaya başlar ve oldukça lezzetlidir. İster ızgara, ister fırın isterseniz de buğulama ya da tava olarak tüketilebilir.


2. Sardalya: Yaz aylarında zirve yapan sardalya Eylül ayında da hâlâ taze ve lezzetli kalır. Genellikle ızgara olarak tercih edilir, buğulama ve konservesi de yapılabilir.


3. İstavrit: Eylül ayında lezzet kazanmaya başlayan ve bolca bulunan bir balıktır. Tava, ızgara veya buğulama olarak tüketilebilir.


4. Lüfer: Eylül ayı, lüferin çıkmaya başladığı aydır. Bu dönemde küçük boyları olarak bilinen çinekop öne çıkar. Izgara, tava ya da fırında pişirilir.


5. Barbun: Eylül ayında bolca bulunan ve lezzetli bir balıktır. Küçük boyutlarda olmasına rağmen oldukça yağlı ve tatlı bir eti vardır. Tava ya da ızgara olarak tercih edilir.


6. Kefal: Eylül ayında bolca bulunan balıklardan biridir. Özellikle Marmara ve Ege denizlerinde rastlanır. Fırın, buğulama ve tava olarak pişirilir.


7. Kılıç Balığı: Eylül ayında çıkmaya başlar ve lezzetli bir balık türüdür. Izgara veya şiş olarak tercih edilir.


8. Mercan: Özellikle Eylül ayında lezzet kazanan bir balıktır. Izgara veya fırında pişirilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri