Engelsiz müzayede

Ünlü isimler engelliler için bir araya geldi. Geçtiğimiz Salı akşamı Atilla Kaplakarslan’ın başkanı olduğu Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından, Pulihoz Grand House ev sahipliğinde ve iş insanı Murat Karabova’nın katkılarıyla gerçekleşen müzayede, engelli kardeşlerimizin sesi oldu

“Engelsiz Bir Yaşam İçin Destek Gecesi” adı altında düzenlenen organizasyonda gecenin sunuculuğunu ünlü gazeteci Tayyar Işıksaçan yaparken açık arttırmanın sunumunu ise Uğur Batur üstlendi. Girişten itibaren ateş ölçülerek maskeleriyle içeriye alınan konuklar, hijyen kurallarının üst seviyede tutulmasını takdir etti. Engelli kardeşlerimizin sesi olmak için düzenlenen müzayedeye iş, cemiyet ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Özel geceye katılan ünlü isimler arasında şarkıcı Hilal Özdemir, Kendi, Sami Aksu, Gül Gökçe Korkmaz, oyuncu Emre Kızılırmak ve Tamer Karadağlı, gazeteci Funda Akosman Erman ve fotoğrafçı Yaşar Şenyüz ve sosyetik güzel Serap Dindar vardı. İş insanlarının ve doktorlarında bulunduğu organizasyonda Diş Hekimi Dr. Sonay Öztan, Estetik ve Plastik Cerrahı Op. Dr. Berker Büyükgüral, Kardiyolog Murat Şener, Estetik Cerrah Mustafa Nihat Koç, Estetik ve Plastik Cerrah Nihal Koç, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Ercan Tan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Dekanı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül de yer aldı. Tekerlekli sandalye gibi çeşitli bağışlar ve antika eserlerden elde edilen gelirler engelleri kaldırmak artı hayatları kolaylaştırmak için kullanılacak. Saat 19.00’da başlayan eğlence kurallara uyularak, gece 12’yi göstermeden çok önce bitirildi.

Konser verildi
Organizasyona sesleriyle destek veren isimler Türk Müziğinin duayenlerinden Coşkun Sabah ve İskoçyalı sanatçı Paul Dawyer oldu. Anılar, Hatıram Olsun, İşte Bizim Hikayemiz gibi klasikleşmiş eserlerini seslendiren Sabah, konukların da eşlik etmesiyle büyük bir ahenk yakaladı. Kendi şarkılarının yanı sıra Yıldız Tilbe’nin Haberi Olsun, Yavuz Bingöl’ün Turnalar gibi hit parçalara sahnede yer veren ünlü bestekar, geniş repertuvarıyla büyük alkış aldı. Zaman zaman sahneye ara vererek konuklarla sohbet eden Sabah’ın, “Yeni bir kararla artık eserlerimizi koruma altına aldık. Baktık ki bunun sonu yok. Haftada 2 kere popçular ve rockçılar bizi arıyor. Bizim şarkılarımızla hit çıkarmaya çalışıyorlar. Keşke üretim yapabilseler.” sözleri dikkat çekti.

Sağlık çalışanları anıldı
Gecede Covid-19 virüsü sebebiyle aylardır büyük fedakarlıklarla çalışan ve bazılarını kaybettiğimiz sağlık çalışanları da unutulmadı. Teşekkür plaketini Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül sağlık çalışanları adına aldı.

Şehitler unutulmadı
Başta Mustafa Kemal olmak üzere silah arkadaşları ve içerisinde bulunduğumuz ay itibariyle 15 Temmuz’da yitirdiğimiz tüm şehitler adına müzayede başlamadan önce saygı duruşunda bulunuldu. İnce ruhlu bu hareket dikkatli konukların gözünden kaçmadı.

Kadınlar engelleniyor
Gecenin başında Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan, özel bir konuşmaya imza attı. Virüs döneminde engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının her zamankinden daha fazla çoğaldığını dile getiren Kaplakarslan, kadınlardan da şu sözlerle özür diledi: “Bizim için sadece bedensel engelli bireyler engelli değiller, şiddete uğrayan bir kadında engellidir. Hayatı engelleniyor. Bu yüzden ben bir erkek olarak kadınlarımızdan özür dilemek istiyorum. Size yaşattıklarımızdan dolayı özür dilerim."









İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri