Elektrik ve doğal gaz faturasını düşürmek için birde bu yöntemleri deneyin! Bu yöntem yüzde 80'e kadar tasarruf sağlıyor!

Elektrik ve doğal gaz faturaları yüksek gelenler için uzmanlardan altın değerinde tavsiyeler verilmeye devam ediyor. Doğal gazda 1 derecelik oynama bile yüzde 10’a kadar tasarruf sağlıyor. Peki, faturalar nasıl düşürülür? İşte yanıtı…

Günümüzde enerji tasarrufu sağlayan cihazlar her ne kadar artsa da hala enerji harcamaları oldukça yüksek seviyede seyrediyor. Karadeniz gazının da devreye girmesi ile tek seferlik tüm doğal gaz faturaları sıfırlanırken, bir süre indirimli olarak uygulanacak.

Elektrik ve doğal gaz faturaları her şeye rağmen kabarık gelenler ise farklı tasarruf yöntemlerine yönelmiş durumda. Çevre uzmanları tarafından yapılan uyarlara göre sadece 1 derecelik bir oynamanın bile yüzde 10 tasarruf sağladığı aktarılıyor.

YÜZDE 80’E VARAN TASARRUF SAĞLANABİLİYOR!

Faturaları azaltma ve doğaya katkı sunma konularında uyarılarda bulunan Çevre Uzmanı Muhammet Ali Yaşar, su tasarrufu konusunda da önemli detayları paylaştı. Özellikle yaz aylarının gelmesinin ardından küvette banyo yerine duş almanın daha verimli olacağını aktardı. Bu sayede yüzde 80 oranında su tasarrufu sağlanabiliyor.

Damlayan muslukların da tamir edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, bir musluğun saniyede 1 damla su damlatması halinde ayda 500 litre su kaybına neden olacağı ifade ediliyor. Ayrıca çamaşır ve bulaşık makinelerinde de ön yıkama yapmadan ve tam doldurarak çalışmasının ciddi oranda tasarruf sunacağı ifade ediliyor.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ FATURASI NASIL DÜŞER?

Elektrik faturasını düşürmek için ilk olarak beyaz eşya alırken enerji tasarrufu olan makinelerin tercih edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca stand – by konumunda eşyaların bırakılmaması ve enerji tasarruflu ampuller ile yüzde 80 oranında tasarruf sağlanabildiği ifade ediliyor.

Doğal gaz faturalarını indirmede ise sıcaklık ayarları önem arz ediyor. Oturma odasında sıcaklık 20, yatak odasında 18 derece olması gerektiği vurgulanıyor. Eğer odadaki sıcaklık bu değerlerden 1 derece fazla olursa yüzde 10 daha fazla enerji tüketildiği vurgulanıyor. Ayrıca kaloriferlerin önüne perde ya da eşya gelmemesi de enerji verimliliği için öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Antalya Havalimanı'nda yolcu rekoru

Yaşam Haberleri