Dua okurken esnemek neye işaret eder, nazar esneme yapar mı?

Günlük yaşamda kendimizi yorgun, rahatlamış veya başımız dönmüş hissettiğimizde sıklıkla kaslarımızı esnetiriz.

Eğer duaları okumaya başladığınızda esnediyseniz ve gözleriniz sulandıysa sizi şaşırtacak bilgilerle karşınızdayız. Bu davranış toplumda ayıp olarak kabul edilir ve dinimizde hoş görülmez. Çok yemek ya da çok uyumak esnemeye sebep olacağından bu hareketler Müslümanlara uygun değildir. Hatta bu konuyla ilgili olarak Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: “Esneme şeytandandır. "Esnemek istediğinde onu durdurmaya çalış çünkü şeytan esnediğinde mutlu olacaktır." Namaz, dua ve nazara karşı dua ederken esneme eğilimi şeytanın işi olabilir.

Dua Okurken Esnemek

Nazarlığa karşı dualar okunurken, insanlar esneyen ve gözyaşı döken kişilerde nazar olduğuna inanırlar. Peki bu gerçekten doğru mu? Peygamber Efendimizin emanetlerinin de gösterdiği gibi esnemek şeytanın işi sayılırdı. Evlenmekten iş bulmaya kadar her şey için sürekli Allah'a dua ediyorduk. Hapşırmak normal bir insan davranışı olarak kabul edilir, ancak dua ederken esnemek şeytanın insanların dikkatini dağıtmak için kullandığı bir oyundur.

Dua Ederken Esnemek Neye İşaret Eder

Günlük hayatta bazı durumlarda esneme davranışı sergileyebiliriz. Esneme özellikle yorgun olduğumuzda, çok yemek yediğimizde veya çok uyuduğumuzda ortaya çıkabilir. Ancak birçok insan dua ederken esniyor. Dua kaderi değiştirebilecek en önemli ibadetlerden biridir. Dua ederken o kadar çok esnemeye başlarsın ki gözyaşları akmaya başlar. Bu durum nedeniyle birçok kişi bunun makul olup olmadığını sorgulamaya başladı. Namaz kılarken esnemenin şeytan işi olduğu anlaşılmaktadır. Şeytan, Müslümanları namaz kılarken esneyerek ibadetten uzaklaştırmaya çalışır. Bu nedenle mümkün olduğunca esnemelerden kaçınılmalıdır. Ancak namazda esneme konusunda pek çok farklı görüş ve ifade bulunmaktadır. Bu iddiaların hiçbiri kanıtlanamamıştır. Şeytanın işi olabilir, nazar olabilir ya da huzur içinde olduğunuz için bedenin istemsiz davranışları olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri