Doğal Yollarla Diş Ağrısından Kurtulmak Mı İstiyorsunuz Bu Yöntemin Etkisine İnanamayacaksınız

Diş ağrısı çekiyorsanız ve etkili ev ilaçları arıyorsanız, endişelenmeyin! Bu doğal kaynak diş ağrıları için harikadır. İster diş çürüğü, ister diş eti enfeksiyonu veya diş ağrısı olsun, hepsi oldukça rahatsız edicidir.

Leyla Karahan Hız - İster diş çürüğü, ister diş eti enfeksiyonu veya diş ağrısı olsun, hepsi oldukça rahatsız edicidir. Kalıcı bir diş ağrısı, yemek yemek ve konuşmak gibi günlük işlevlerinizi büyük ölçüde etkileyebilir. Merak etmeyin, bu doğal kaynak imdadınıza yetişecek.

Karanfilin birçok diş rahatsızlığı için mükemmel bir çare olduğu bilinmektedir. Diş eti iltihabı ile savaşabilir. Diş etlerinin çekildiği ve kemiğin aşındığı bir sonraki aşama olan enfeksiyonla savaştığı da bilinmektedir.

Karanfil yağında bulunan "eugenol" adlı madde doğal anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bir araştırmaya göre öjenol, ağız cerrahisi ve diş çekimi söz konusu olduğunda diğer tüm ağrı kesicilerden çok daha etkilidir. Karanfil sorunlu bölgeyi uyuşturmaya yardımcı olur.

Diş ağrısını gidermek için karanfil kullanın

Karanfil: 2-3 parça alın ve ağrıya neden olan dişin yanına yerleştirin. Yavaş yavaş yumuşayan karanfilleri ezin. Böylece ağrı hafifler. Karanfili ağrıyan bölgede 20 dakika kadar bekletebilirsiniz. Karanfili yutmak istemiyorsanız, su ve tuz solüsyonu ile gargara yapın ve tükürün.

Karanfil esansiyel yağı: Pamuklu bir bez alın ve bir ucunu karanfil yağına batırın. Yağı doğrudan ağrılı dişe ve çevresindeki iltihaplı bölgeye uygulayın. Pamuğu çıkarın ve yağın etkilenen bölgede yaklaşık 20 dakika kalmasına izin verin. Fizyolojik salin solüsyonu ile gargara yapın.

Karanfil çayı: Yaklaşık 6 adet karanfili 2 bardak su ile kaynatın. Yaklaşık 20 dakika sonra tüketebilirsiniz.

Karanfil suyu ile gargara yapın: Biraz karanfil alın ve ince bir toz haline getirin. Bu tozu bir bardak ılık suya ekleyin ve gargara yapın. Bu işlem ağızda bulunan bakterileri ortadan kaldırır ve aynı zamanda ağrı kesici görevi görür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

2023 Diş taşı temizliği güncel fiyatları ne kadar, kaç TL'den başlıyor?

Yaşam Haberleri