Bu testi çözmeye akıl yetmiyor!

Bilişsel becerileri çözerek beyin jimnastiği yapabilir ve eğlenebilirsiniz. Meğer verilen pastayı 3 hamlede 8 parçaya bile bölenler varmış. Nasıl katılırsınız? Kontrol etmek için sadece 12 saniyeniz var.

Leyla Karahan Hız - IQ'su yüksek insanlar cevabı sadece 12 saniyede buluyor, siz kaç saniyede cevabı bulacaksınız? Zeka testi, popüler eğlence ve beyin jimnastiği aktivitelerinden biri olmasıyla son zamanlarda en çok araştırılan konulardan biridir. Test edilen tüm pastayı sadece 3 hamlede 8 parçaya bölebilir misin? Hadi eğlenelim ve beynimizi çalıştıralım.

YALNIZCA YÜKSEK IQ'LULAR BU TESTİ ÇÖZEBİLİYOR

Zeka testleri çözerek hem mantıksal, analitik hem de pratik muhakeme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Sadece yüksek IQ'lu kişilerin doğru cevapları verdiği, herkesin farklı cevaplar verdiği ortaya çıktı. Tüm pastayı sadece 12 saniyede 8 porsiyona ayırmanızı istiyoruz.

CEVABI BULDUNUZ MU?

Hazırlanan zeka testinde pasta ve bıçak çıktı. Sadece 3 hamlede tüm pastayı 8 parçaya ayırmanızı istiyoruz. 12 saniye içinde cevaba ulaşanlar, yüksek zeka seviyesine sahip olarak belirlendi.

Pastanın ilk iki kesimini dikey yani yukarıdan aşağıya yapmanız gerekiyor. Pastayı 8 parçaya bölmek için 3 hareket yapmak gerekiyor. Bu şekilde pastayı 8 parçaya bölebilirsiniz. Pastaya yapacağınız 3 hamle bir artı yapmak olacaktır. Bu sayede 3 hamlede 8 dilim pasta elde edeceksiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri