Barış Manço ne zaman doğdu ve öldü? Barış Manço Müzesi Evi nerede ve nasıl gidilir

Türk müziğinin efsaneleri arasında yer alan ve özellikle de çocukların çok sevdiği merhum sanatçı Barış Manço günün en çok aranan isimlerinden biri oldu. Peki, Barış Manço ne zaman doğdu ve öldü? Barış Manço Müzesi Evi nerede ve nasıl gidilir? Detaylar haberimizde.

Şarkıları, sözleri ve hayata bakış penceresinin yanı sıra yurt dışına çıkan ünü ile de farklı bir notkada olan Türk müziğinin efsanelerinden Barış Manço, doğum günü nedeniyle milyonların en çok araştırdığı isimlerden biri oldu. Merhum sanatçı adına açılan müze de bugün ziyaretçi akınına uğrayacak. Bu konuda da internette sorgulama gerçekleştiriliyor. Peki, Barış Manço ne zaman doğdu ve öldü? Barış Manço Müzesi Evi nerede ve nasıl gidilir? Detaylar haberimizde.



Barış Manço kimdir?

2 Ocak 1943 yılında dünyaya gelen Barış Manço şarkı ve filmlerinin yanında 7’den 77’ye televizyon programıyla gönüllere taht kurmuştu.

31 Ocak 1999 tarihinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Barış Manço, 1991 yılında devlet sanatçısı unvanını almıştı.

Milyonlarca insanına kalbinde taht kuran usta sanatçı doğum gününde sosyal medyada sevgi ve özlem paylaşımlarıyla anılmaya devam ediyor.


 


2022 BARIŞ MANÇO MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Barış Manço Müzesi Evi'ne gitmeyi düşünüyorsanız; büyükler için 10 TL öğrenciler için 5 TL giriş ücreti ödemeniz gerekmektedir. Öte yandan; dini bayramlar ve Pazartesi günleri dışında müzeyi her gün saat 09:00 ve 16:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.


BARIŞ MANÇO MÜZESİ'NE NASIL GİDİLİR? BARIŞ MANÇO MÜZESİ ADRESİ

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan Barış Manço Müzesi'ne İstanbul'un farklı noktalarından metrobüs hattını kullanarak ulaşım sağlamanız mümkündür. Söğütlüçeşme durağında inerek kısa bir yürüme mesafe sonrası Kadıköy Moda'da yer alan Barış Manço Müzesi'ne ulaşım sağlayabilirsiniz. 
Eğer Avrupa Yakası'ndan ulaşım sağlayacaksanız aynı zamanda vapur kullanarak Kadıköy'den Barış Manço Müzesi'ne kolaylıkla gidebilirsiniz.

Müzenin açık adresi ise şu şekildedir:
Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5, 34710 Kadıköy/İstanbul

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri