Ayrılık sonrası "unutamıyorum" diyorsanız dikkat! İşte ayrılık acısı ve huzursuzlukla başa çıkmanın 6 farklı yöntemi

Ayrılık sonrası kimi insanlar eski partneri çabucak unuturken, kimisi uzun süreler bu acının etkisinden kurtulamayabilir. İşte ilişkiniz bittikten sonra yaşanan huzursuzluktan kurtulmanın 6 farklı yöntemi...

Her ilişki elbette sonsuza kadar sürmez. Beraber yaşlanan insanların yanında çoğu zaman birbirine uyum sağlayamayan ve ayrılık kararı alan insanları da görürüz. Peki ayrılık durumunda bu acıyı en rahat nasıl atlatırız? İşte ilişkiniz bittikten sonra bu acıdan kurtulmanın çeşitli yolları...

ARKADAŞLARINIZ VE AİLENİZ BİRLİKTE OLUN


Eğer ayrıldıktan sonra çok sık yalnız kalmayı tercih ederseniz, muhtemelen acınız daha da çoğalacaktır. Ayrılıktan sonra bu tür stresle mücadele eden pek çok kişi, doğal olarak kendilerini kötü hisseder. Bu sebeple bunun yerine sevdiklerinizle vakit geçirmek size çok daha iyi gelecektir.

KURBAN ROLÜNE BÜRÜNMEYİN

Ayrılık sonrası eğer sürekli karşı tarafı suçlarsanız, bu ruhsal sağlığınız için de iyi olmaz. Çünkü her ilişki iki taraflı yaşanır.


ESKİ PARTNERLE ARTIK İLETİŞİM KURMAYIN

Ayrılık sonrası eski partnerinizle artık hiçbir şekilde iletişim kurmamalısınız. Ayrıca sosyal medya üzerinden de artık onu takip etmemelisiniz. Çünkü bu durum size çok daha acı verecektir.


KENDİNİZE BİR HEDEF BELİRLEYİN


Ayrılık sonrası yapmak istediğiniz bir amacınıza ve hayatta sizin için en önemli idealinize, ideallerinize odaklananın. Ve hedefinizi gerçekleştirmek için çaba sağlayıp çalışın.

YAS SÜRENİZİ UZATMAYIN

Ayrılık gibi üzücü bir durumun ardından kendinize yas tutmak için en fazla 1 hafta süre vermelisiniz. Bu süre sonrasında ise kendinizi daha iyi hissetmek için çeşitli eğlenceli aktivitelere ve farklı uğraşlara yönelmelisiniz.

POZİTİF OLUN

Her ne olursa olsun hayatın devam ettiğini ve sizi seven aileniz, arkadaşlarınız, çevreniz olduğunu asla unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Çocuğu yeni okula başlayacak ebeveynlere öneriler
Yazın aşk bir başkadır!
Bu dünyadan bir Alain Delon geçti..

Yaşam Haberleri