Avcılar’dan mutluluğa pedallayın

Avcılar Anka Bisiklet Kulübü Derneği, sizleri keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Şimdiye kadar Avcılar'ın yanı sıra birçok ilçede çeşitli etkinlikler düzenleyen dernek şimdi ise Yeşilköy'de pedallamaya hazırlanıyor. Mutlu bir gün geçirmek ve spor yaparken sosyalleşmek isteyen herkes davetli.

Uzun yıllardır Avcılar'da faaliyet gösteren Avcılar Anka Bisiklet Kulübü Derneği; şimdiye kadar düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekliyor. Bu akşam Yeşilköy Sahili'nde buluşacak olan dernek üyeleri hem keyif içinde pedallayacak hem de anılarına mutlu bir hatıra daha ekleyecek. Bugüne kadar Edirne'den tutun da; Eskişehir ve Ankara'ya kadar pedallayan dernek; İstanbul içinde de; Belgrad Ormanı, Florya, Bakırköy gibi noktalarda sık sık önemli etkinliklere imza atıyor.

Belki çekirdek bile çitleriz
Bu akşam 20:30'da Yeşilköy'de gerçekleştirilecek etkinlik için; “Bu kez de Yeşilköy Sahil'de tam denizin kenarındaki fenerin altında çimlere yayılıp keklerimizi rahat rahat yemeye ne dersiniz belki ateş yakar çekirdek bile çitleriz” mesajını paylaşan Bisiklet Kulübü Derneği; herkesi mutluluk içinde pedallamaya davet etti.

Neden Anka? 
İsimleriyle de ilgi çeken bisiklet kulübüne en sık gelen sorulardan biri “Anka” isminin çıkış noktasının ne olduğuyla alakalı. Konuyla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan dernek yönetimi Anka ismini tercih etmelerinin altında yatan asıl nedeni özgürlük olarak açıklıyor. Yapılan açıklamada; “Kimi mitlerde bilgeliği tasvir eder, kimisinde ulaşılmazlığı. Ama en önemli özelliği Anka'nın küllerinden doğmasıdır. İşte bu felsefe ile çıktık yola. Çeşitli fikirler ortaya sunduk.Kah eğlendik, kah tartıştık.Yeri geldi boş gözlerle birbirimize baktık ve işte o noktada, pedal basmanın bizim için en basit tanımı olan özgürlükanlamı üzerinde durmaya başladık.Ve yine fikirlerimizi en basite indirgemek için düşüncelerimizi gökyüzüne çevirdik.Bizi en iyi, en güçlü şekilde ne temsil edebilirdi?Gökyüzündeki kuşların özgürlüğü, kara parçasında dolaşan hiçbir canlı ya da düşünce akımının özgürlüğü ile mukayese edilemezdi.Bisiklet üzerinde aldığımız haz işte tam olarak buydu. Özgürlük” ifadelerine yer verildi.

Özgürlüğe kanat açalım
Kuruluş amaçlarının hiçbir şekilde kar amacı gütmediğine de belirten Anka Bisiklet Kulübü Derneği; temel hedeflerinin bisikleti yaşam tarzı haline getiren herkesi bir çatı altında toplamak olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bisikleti yaşam tarzı, spor, ulaşım aracı ve/veya hobi olarak gören dostlarımızla birlikte özgürlüğe kanat açarcasına pedallamak.AMA bu noktada; çoğunluğun fikirlerine saygı duyan, grup olgusunu benimseyen ve ortak değerler üzerinde kesin çizgilerle yürümeyi hedeflemiştir.” ANIL BODUÇ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri