31 Aralık Pazartesi okullar tatil mi? 4 gün tatil var mı

Yeni yıla sayılı günler kala 31 Aralık Pazartesi günü okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Çünkü 4 günlük tatil imkanı bulunuyor. Peki 31 Aralık Pazartesi okullar tatil mi? İşte detaylar...

Türkiye yeni yıl öncesindeki son iki eğitim gününden birine girdi. Cuma ve pazartesiden sonra yeni sene ile birlikte 2019 dersleri başlayacak. Cuma günü derslerine girecek olan öğrenciler 2019 öncesi son kez pazartesi okula gidecekler. Birleştiği takdirde 4 günlük bir tatil hakkı elde edecek olan öğrenciler, veliler ve öğretmenler '31 Aralık Pazartesi okullar tatil mi?' sorusunu sorıyor. 31 Aralık resmi tatil mi sorusunun yanıtı da haberimizde.

31 ARALIK RESMİ TATİL Mİ?
Yılbaşı tatilinin 4 gün olma ihtimali yılbaşının pazartesi gününe denk geliyor olmasıyla alakalı. 1 Ocak 2019 günü resmi tatil... Pazartesi günü de tatil ilan edilirse Cumartesi Pazar Pazartesi ve Salı olmak üzere yılbaşı tatili 4 gün olmuş olacak. Ancak bununla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
2019'un ilk günü yani 1 Ocak Salı gününe denk geliyor. Yani vatandaşlar 31 Aralık Pazartesi gecesi yılbaşı kutlaması yapacak. Pazartesinin öncesinde hafta sonu tatili olduğu için tatilleri birleştirme imkanı olanlar birleştirme yapacak. 1 Ocak Salı günü resmi tatil günüdür. 31 Aralık Pazartesi günü ise resmi tatil değil.

YILBAŞI NEDİR?
Yılbaşı, herhangi bir takvime göre bir yılın bitimi ve yeni bir yılın başlangıcıdır. Yılbaşı gecesinden sonra içinde bulunulan yıl -özellikle ilk birkaç hafta boyunca- yeni yıl olarak betimlenir. Bununla birlikte Yılbaşı ve yeni yıl kavramları bazen yılbaşı gecesi anlamında da kullanılır. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 1 Ocak yeni yılın ilk günüdür.

2019 YILI RESMİ TATİLLER
01 Ocak 2019 Salı Yılbaşı

23 Nisan 2019 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

19 Mayıs 2019 Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı

29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri