26 Haziran Pazartesi günü bankalar açık mı? Hangi şubeler açık olacak 26 Haziran Pazartesi 2023?

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasının ardından vatandaşlar, 26 Haziran 2023 Pazartesi günü bankaların açık olup olmayacağını araştırıyor.

Ali Birerdinç - Türkiye, uzun bir Kurban Bayramı tatiline hazırlanıyor. 28 Haziran 2023 Perşembe günü başlayacak olan bayram, 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü son bulacak. Ancak geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladığı kararla, 26 ve 27 Haziran tarihlerinin de resmi bayram tatili içerisine alındığı söylemişti. Bu durumda 23 Haziran 2023 Cuma akşamı başlayacak olan bayram tatilinin 2 Temmuz 2023 Pazar gecesine kadar devam etmesi kararlaştırıldı.

Dokuz günlük bayram tatili süresince işlerine devam eden ve bankalarla ilgili işleri olan vatandaşlar da arife günü ve arifeden bir gün önce bu kurumların açık olup olmadıklarını soruşturmaya başladı. Özellikle 26 Haziran Pazartesi günü bankaların durumu pek çok kişi tarafından merak ediyor. Peki 26 Haziran 2023 günü bankalar açık mı? Özel bankalar ve kamu bankaları 26 Haziran Pazartesi çalışıyor mu, yarım gün mü? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Kurban Bayramı’nda yaşanacak 9 günlük resmi tatil yalnızca devlet kurumlarını kapsadığı için özel bankaların 26 ve 27 Haziran tarihlerinde açık olması bekleniyor. Borsa İstanbul’un da bu tarihlerde açık olacağı öngörüldüğünden özel bankaların 26 Haziran Pazartesi günü
kapılarını açacağı tahmin ediliyor.

Bu durumda, 26 Haziran 2023 Pazartesi günü özel sektöre ait bankalar tam gün çalışırken, 27 Haziran 2023 Salı arife günü ise yarım gün açık olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

27 Haziran arife günü bankalar açık mı? Hangi şubeler açık olacak 27 Haziran Salı?

Yaşam Haberleri