2019 Ramazan pidesi fiyatları açıklandı - Ramazan pidesi tarifi

Ramazan aylarının en çok rağbet gören besin maddesi pidenin fiyatları açıklandı. Ramazan pidesi 2019 yılında kaç liradan satılacak? Evde yapmak isteyenler için ramazan pidesi tarifi haberimizde.

On bir ayın sultanı Ramazan'ın başlamasına çok az bir süre kala fitre ücreti belirlenmişti. 23 lira olarak açıklanan fitrenin ardından gözler Ramazan pidesi fiyatına çevrilmişti. Her sahur ve iftarda vatandaşların vazgeçilmez besini pidenin fiyatları açıklandı. Dileyenler için de ramazan pidesi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.
 


2019 Ramazan pidesi kaç lira?

2019 yılının mayıs ayında başlayacak olan ramazan ayında ramazan pidesinin fiyatı 3 lira olarak belirlendi. 300 gram pide 3 liradan fırınlarda satılacak.

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Açıklanan pide fiyatlarını  yüksek bulan vatandaşlar ramazan pidesini evlerinde yapmak istiyor. Binlerce kişi Ramazan pidesi tarifi yazarak bilgi sahibi olmak amacında.


Ramazan pidesi malzemeleri

1/2 paketinstant maya (5 gram)
1/2 tatlı kaşığıtoz şeker
1 su bardağıılık su
1 çay kaşığıtuz
3 su bardağıun( -/+ 4 yemek kaşığı)

Üzeri için:
1 adetyumurta sarısı
2 yemek kaşığısıvı yağ
1/2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığısu
1 yemek kaşığıçörek otu


Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi

İnstant ya da kuru mayayı, toz şeker ilavesiyle birlikte ılık suda karıştırın. Mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
Azar azar eklediğiniz un ve tuz ilavesiyle hamur karışımını toparlanana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Ayrı ve temiz bir kaba aldığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örttükten sonra mayalanması için oda ısısında 30 dakika kadar bekletin.
Yumurta sarısı, sıvı yağı ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırın.
Mayalanan hamuru, yağlı kağıt serilmiş ve üzeri hafif unlanmış fırın tepsisi üzerine alın. Elinizi yumurtalı ve yağlı karışıma batırıp hazırladığınız hamuru büyüterek açtırın.
Hamurun üzerine çok fazla bastırmadan bir bıçak ucu yardımıyla küçük kareler ya da baklava dilimleri oluşturun.
Pide formunu alan hamuru, fırın tepsisinde ikinci kez 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Üzerine yumurta sarılı karışımı sürüp çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız sıcak pidenin üzerine arzuya göre hafifçe su serpip temiz bir bezle sardıktan sonra ilk sıcaklığı gidene kadar bekletin. Dilimledikten sonra servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri