11 Ekim ne günü? 11 Ekim'de hangi önemli gün kutlanıyor? İşte günün anlamı

Bugün yani 11 Ekim gününün anlam ve önemi merak ediliyor. Bugün dünya genelinde Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlanıyor. İşte günün anlam ve önemi...

11 Ekim gününün anlam ve önemi araştırılıyor. Bugün dünya genelinde Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlanıyor. Her yıl 11 Ekim'de kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü'nün anlam ve önemi sorgulanıyor. İşte 11 Ekim günü hakkında merak edilenler...

11 EKİM NE GÜNÜ?

11 Ekim kız çocuklarına ithaf edilen bir gün olarak biliniyor. Bugün cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlarken, kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek ve kız çocuklarının eğitim, sağlık ve fırsatlara erişim gibi konularda yaşadığı zorlukları gündeme taşımak için de kutlanıyor.

Bu kutlama günü Birleşmiş Milletler tarafından 2012 senesinde başlatılmıştır. Bugünde dünya genelinde kız çocuklarının güçlendirilmesi amacıyla farklı etkinlikler ve kampanyalar gerçekleştirilmektedir.

Bu özel günde, kız çocuklarının potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla gerekli desteklerin sağlanması gerektiğine de dikkat çekilir ve kız çocuklarına uygulanan şiddet ve istismar suçları gündeme getirilerek tepki oluşturulması sağlanır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İzmir'de akran zorbalığı: Konuşmak için çağırdıkları kızı feci şekilde darbettiler

Yaşam Haberleri