Hasanpaşa köftesi tarifi - Gelinim Mutfakta Hasanpaşa köftesi yapılışı, malzemeleri ve tarifi

Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kendilerine verilen sürede en yüksek puanları almaya çalıştığı günde elde edilecek sıralama kadar hazırlanacak yemek de merak konusu. Haftanın ilk yemeği Hasanpaşa köftesi oldu.

Güzel sunucu Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir hafta daha başlıyor. Pazartesiden itibaren ekranlara gelecek rekabette gelinler yine marfietlerini, kayınvalideler ise puanlarını konuşturacak. Gün sonunda ise Sayan günün kazananını açıklayacak. Bu sebeple de kıran kırana bir gün seyircileri bekliyor. Haftanın ilk günü ekranlara taşınacak mücadelenin yemeği de belli oldu. Buna göre fragmanda Hasanpaşa köftesi yapılacağı görüldü. Gelinim Mutfakta Hasnpaşa köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Hasanpaşa köftesi malzemeleri

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Püresi için:

  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 10 gram tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su



Hasanpaşa köftesi yapılışı

Püre için patatesleri haşlayıp soyun.

Ezdiğiniz patateslere tereyağı, süt, kaşar peyniri ve tuzu ilave edin.

Pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezdiğiniz püreyi varsa bir sıkma torbasına doldurup kenara alın.

Köfte için ekmek içini ıslatıp ufalayın.

Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.

Tüm köfte malzemelerini derin bir kasede güzelce yoğurun.

Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarına parmağınızla bastırın.

Hazırladığınız çanak şeklindeki köfteleri yağladığınız fırın kabına yerleştirin.

Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra köfteleri fırına verin ve yarım saat kadar kızartın.

Kızaran köfteleri fırından alıp ortalarını patates püresiyle doldurun.

Üzerine hazırladığınız salçalı suyu gezdirip köfteleri yeniden fırına verin.

10 dakika daha fırınladığınız köfteleri sıcak servis edin. Afiyet olsun…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tv Haberleri