Emanet Dizi Müzikleri | Has Gelin - Ayfer Vardar [Şarkı sözleri]

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran başına kilitleyen Emanet yine sürpriz bir eserle gündeme geldi. Dizide Has Gelin olarak adı bilinen Ölmeyince Sakın Yardan Ayrılma türküsü çaldı ve binlerce kişi duygu dolu anlar yaşadı. Ayfer Vardar'ın seslendirdiği parça için sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı. Emanet Has Gelin şarkı (türkü) sözleri haberimizde yer alıyor.

Karamel Yapım imzasını taşıyan bölümleri ile adını her geçen gün daha da fazla kişiye duyuran Emanet dizisinde hikaye devam ediyor. Yaman ve Sıla'nın arasındaki ilişkinin giderek güçlendiği ve daha önce bu kadar duygu dolu yaşanmadığı anlar ekranlara geliyor. Manevi annesi Güler'in evine Seher'i getiren Yaman ikisini tanıştırır ve bundan çok mutludur. Seher de sevdiği adamın hayatına bu denli dokunuşu bulunan Güler Teyze'yi tanımaktan dolayı memnundur. Burada kaldıkları akşamda ise bir türkü çaldı ve izleyenleri ekran başına kilitledi. İzleyenler bu eserin kimin seslendirdiğini merak ederek araştırmaya koyuldu. Emanet dizi müzikleri arasında yer alan Has Gelin'i (Ölmeyince Sakın Yardan Ayrılma) Ayfer Vardar söylüyor. Kendisi daha önce de dizi müziklerine imza attı. Emanet Has Gelin (Ölmeyince Sakın Yardan Ayrılma) şarkı sözleri haberimizde bulunuyor.


 

Emanet Has Gelin (Ölmeyince Sakın Yardan Ayrılma) şarkı sözleri

Gelin gelin allı gelin has gelin
Ak elinde ben olayım tas gelin 
Kalbindeki tasaları kes gelin
Ölmeyince sakın yardan ayrılma

Gelinimin beli yüzükten ince
Bizim gelin dört yapraklı gonca
Eller kurban gelinim uğrunca
Ölmeyince sakın yardan ayrılma

Ay da doğar günde doğar güceden
Şavkı vurur pencereden bacadan 
Uykusuz kalmışsın geçen geceden 
Ölmeyince sakın yardan ayrılma

Bir kuşum var uçar durur havada
Yavruları yalnız kalmış yuvada
Atlı sular ağlaşıyor ovada
Ölmeyince sakın yardan ayrılma
 


Ayfer Vardar kimdir?

Şarkıcı, Türk halk müziği ses sanatçısı, eğitmen. 1984 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Aslen Erzurum Hınıs ilçesine bağlı Kazancı köyündendir. Henüz 2 yaşındayken ailesi ile beraber İstanbul’un yolunu tutan sanatçı eğitim hayatına İstanbul’da başladı.

Müziğe olan tutkusu onu bağlamanın telleri ile buluşturdu. 9 yaşında Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi’nde bağlama eğitimi aldı. Liseden sonra girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’nde eğitim aldı ve 2008 yılında bu alandan mezun oldu.

Müzik kariyeri başta “Pir Sultan Dostları 3”, “Senfonik Türküler”, “Gurbetin Türküleri” ve “Nesilden Nesile Zazaca” gibi albümlerde vokallik yapması ile ilerleme kaydetmeye başladı. Bugün 50’ye yakın yorumladığı ve seslendirdiği şarkısı bulunmaktadır.

Profesyonel olarak 2014 yılında ilk solo albümü “Ayrılığın Acısı” adlı müzik çalışmasını dinleyicisi ile buluşturdu. 2019 yılında “Sır” adını verdiği albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Günümüzde hem müzik çalışmalarını, hem de konser çalışmalarını sürdüren sanatçı aynı zamanda Milli Eğitim çatısı altında çeşitli okullarda müzik öğretmenliği yapmaktadır.


Ayfer Vardar albümleri:
Sır (2019)
Ayrılığın Acısı (2014)
Pir Sultan Dostları 3
Senfonik Türküler
Gurbetin Türküleri
Nesilden Nesile Zazaca
Al Ömrümü
Pencereden Kar Geliyor
Ölürüz de (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Orijinal Dizi Müzikleri)
Ölmeyince Sakın Yardan Ayrılma
Unutmak Kolay mı
Yüzünü Sevdiğim
Yüce Dağ Başında Kar Boran Boran


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tv Haberleri