Altın tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta altın tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Türkiye'nin en çok izlenen programları arasında bulunan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir hafta daha başladı. Birbirinden iddialı yarışmacıların katıldığı yarışmada ilk yemek de belli oldu. Buna göre gelinler altın tavuk hazırlayacak. Gelinim Mufakta altın tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha nefes kesecek. Eğlencesi kadar lezzeti ile de konuşulan ve adından söz ettiren programda günün lezzeti de merak konusu ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Seyirciler yarışmacılar kadar veya onlardan daha iyi yapacaklarına inandıkları tatları sofralarına taşıyabilmek adına tarifleri kaçırmamaya gayret gösteriyor ve internette arıyor. Günün yemeği ise beşamelli kumpir oldu. Peki, altın tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta altın tavuk tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Altın Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr. Fileto Tavuk
  • 1 kırmızı biber
  • Yarım soğan
  • 1’er çay kaşığı Köri, Zerdeçal, Sebze Baharatı, Tuz
  • Yarım çay bardağı süt
  • Zeytin yağı,




Altın Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Tavuklarımızı küp küp doğruyoruz. Bir kapta Sütümüzü, Baharatları ve tavuğu katıp harmanlıyoruz. 2 saat bu karışım dolapta bekliyor.Lezzeti içine çeksin. Ardından soğanımızı ve kara biberimizi doğrayıp Tavada kızmış zeytin yağımızın içinde iyice kavuruyoruz.Sonra sütü içine çekmiş Tavuğumuzu katıp biraz daha kavuruyoruz. Tuzu da bu esnada koyuyoruz. Piştiğine emin olunca Servis edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tv Haberleri