Stranger Things'in final sezonu çekimleri ertelendi

Netflix'in hit dizisi Stranger Things'in beşinci ve son sezonu, bir yazar grevi nedeniyle ertelendi. Duffer kardeşler, grevin sona ermesini umduklarını söylediler.

Vedat Baykal - 1980'lerin kültürü ile bilimkurgu-korku filmlerini başarılı bir şekilde harmanlayan Stranger Things'in dördüncü filmi, pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra geçen yıl vizyona girdi. Hayranlar, Hawkins halkının Upside Down'ı ele geçirmesini görmek için beşinci sezonu sabırsızlıkla bekliyorlar.

Ancak şov yaratıcıları ve yapımcıları Matt ve Ross Duffer, senaristlerin grevi nedeniyle beşinci sezonun yapımının durdurulduğunu duyurdu. Duffer kardeşler, resmi Stranger Writers Twitter hesabından yaptığı açıklamada, film başladıktan sonra yazmanın durmadığını ve grev sırasında bunun mümkün olmadığını söyledi. Yazarlarla adil bir anlaşma yapmayı umduklarını ve işe dönmeyi beklediklerini de söylediler.

Yazarlar greve neden başladı ?

Yazarlar grevi, Amerika Yazarlar Birliği'nin (WGA) Netflix, Amazon, Apple, Disney gibi büyük şirketleri temsil eden Film ve Televizyon Yapımcıları Derneği (AMPTP) ile yaptığı müzakerelerde anlaşmaya varamamasının ardından 2 Mayıs'ta başladı. Yazarlar Birliği daha yüksek ücretler, daha istikrarlı yazar odaları ve daha iyi sağlık sigortası talep ediyor.

"Adil bir anlaşma yapmak için pazarlık yaptık, ancak yazarların karşı karşıya olduğu varoluşsal kriz nedeniyle stüdyolardan gelen teklifler tamamen yetersizdi. Adil bir sözleşme yapmak için kaldıraç kullanmamız, insan kaynaklarını en üst düzeye çıkarmamız ve elimizde tutmamız gerekiyordu."

Ayrıca yapay zeka kullanımının düzenlenmesi de grevdeki ana konulardan biri. WGA birkaç ay önce yapay zekanın komut dosyası yazmada kullanılabileceğini duyurdu; ancak senaristlerin asıl yazarlar olarak kabul edilmesi gerektiğini ve tüm haklarının onlara ait olduğunu öne sürüyor.

Stranger Things'in 5. Sezonu, grev nedeniyle kapatılan tek şov veya şov değil. Blade, Community'den yeni bir çekim:
The Movie gibi uzun zamandır beklenen filmler de grev nedeniyle durduruldu. Ayrıca Abbot Elementary ve American Horror Story gibi sevilen dizilerin yapımı da durduruldu. Üstelik benzer durumlar Saturday Night Live, Jimmy Kimmel Live, The Tonight Show Starring Jimmy Fallen gibi şovlarda da yaşandı.

Öte yandan üretmekten vazgeçmeyenler de var. Bunlar, Prime Video'dan Yüzüklerin Efendisi'ni içerir:
Buna The Rings of Power'ın ikinci sezonu, HBO'nun House of the Dragon'un ikinci sezonu ve Disney+'ın Andor'un ikinci sezonu dahildir. Umarım Stranger Things'in 5. Sezonu, hem WGA üyeleri için adil olur hem de 4. Sezon gibi uzun gecikmeler olmadan devam eder. Blade, Community'den yeni bir çekim:
The Movie gibi uzun zamandır beklenen filmler de grev nedeniyle durduruldu. Ayrıca Abbot Elementary ve American Horror Story gibi sevilen dizilerin yapımı da durduruldu. Üstelik benzer durumlar Saturday Night Live, Jimmy Kimmel Live, The Tonight Show Starring Jimmy Fallen gibi şovlarda da yaşandı. Öte yandan üretmekten vazgeçmeyenler de var. Bunlar, Prime Video'dan Yüzüklerin Efendisi'ni içerir:
Buna The Rings of Power'ın ikinci sezonu, HBO'nun House of the Dragon'un ikinci sezonu ve Disney+'ın Andor'un ikinci sezonu dahildir. Umarım Stranger Things'in 5. Sezonu hem WGA üyeleri için adil olur hem de 4. Sezon gibi uzun gecikmeler olmadan devam eder.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri