Sorularımıza cevap verin

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin ilk oturumunda konuşan AK Partili Hasan Bacıoğlu, eski Aqua Marin'in yeri hakkında verdikleri soru önergelerine 1 buçuk yıldan beri cevap verilmediğini belirterek, “Sorularımıza neden cevap vermiyorsunuz?” diye sordu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı Meclis Başkanvekili Coşkun Tanış başkanlığında gerçekleşti. 9 günlük Kurban Bayramı tatilin ardından gerçekleşen Temmuz ayı meclis toplantısında gündem ve ek gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


İBB'ye gönderilmedi

AK Parti Grubu Meclis'e verdiği ek önergede, Fatih Mahallesi'nde bulunan eski Aqua Marin'in yerini gündeme getirdi. Bu parselle ilgili iki kez yazılı soru önergesi verildiğini hatırlatan AK Partili Hasan Bacıoğlu, ilgili yerin tursitik tesis alanı lejantında kaldığını, plan notu değişikliği ile bölge için hesaplanan nufus ve yapı yoğunluğunu artırıldığını söyledi. Bacıoğlu, “Bu nedenle binlik ve 5 binlik planlara aykırılık teşkil ediyor. Bu yerle ilgili Belediye Meclisi'nden oy çokluğu ile geçen Meclis kararının üzerinden 1 buçuk yıl geçmesine rağmen İBB Meclisi'ne neden gönderilmedi. Bu kunu hakkında verdiğimiz soru önergemize aradan 1 buçuk yıl geçmesine rağmen hala cevap verilmedi. Bu konuyu CİMER'e taşıdık. CİMER'e ilgili müğdürlüğün verdiği cevapta, yenileme ruhsatının bulunmadığı bildirilmiştir. Bu parselde 3 kez isim değişikliği nedeniyle ruhsat değişikliği olmuştur. Bu açıklamalar doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek için yazılı önergemize cevap verilmesini arz ederiz” açıklamasını yaptı. Konu hakkında açıklama yapan Beledidye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ise “Kendilerine teknik olarak bilgi verilecek. Yalnız İdare Mahkamesi'nin bu parselle ilgili bir kararı yoktur” açıklamasını yaptı.


Meclis tatile girdi

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı tek oturum olarak yapıldı. Meclis Başkan Vekili Coşkun Tanış’ın başkanlığını yürüttüğü toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili Ahmet Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Okan Gülkoku ve MHP Meclis Üyesi İdris Şahin, önemli gün ve haftalara ilişkin olarak partilerinin ve gruplarının mesajlarını dile getirdiler. Gündem dışı yapılan konuşmaların ardından gündemde yer alan maddeler müzakere edilerek karara bağlandı. Ağustos ayında tatile girecek olan Büyükçekmece Belediye Meclisi çalışmalarına eylül ayında devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

4 Temmuz 2023 Salı Atv, Kanal D, Show Tv, Star Tv, FOX Tv, TV8, TRT 1 ve Kanal 7 yayın akışı
Yıllardır yuvalarını terk etmiyorlar

Televizyon Haberleri