O Ses Türkiye Rap 2. sezon jüri üyeleri kimdir?

EXXEN'de yayınlanan bölümleri ile çok sevillen O Ses Türkiye Rap, 2. sezonu ile geliyor. Jüri koltuğunda kimlerin oturacağı da merak konusu oldu ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Peki, O Ses Türkiye Rap 2. sezon jüri üyeleri kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

BURAK ZİHNİ - Acun Ilıcalı'nın patronu olduğu EXXEN'de yayınlanan O Ses Türkiye Rap büyük ilgi görmüş, milyonları ekran başına kilitlemişti. O Ses Türkiye konseptinin korunduğu ve dört takıma ayrılan yarışmacıların şarkılarını seslendiği programın ilk sezonunda Mero'nun ekibinde yer alan Ekin Işık Koşar olmuştu. Şimdi ise yeni bir heyecan ve başlangıç zamanı. Yarışmanın 2. sezonu için kısa süre içerisinde çekimlerine başlanıyor. Seyirciler de koltuklarda kimlerin oturacağı da merak konusu. Peki, O Ses Türkiye Rap 2. sezon jüri üyeleri kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.


O Ses Türkiye Rap 2. sezon jüri üyeleri kimdir?

Bu sezon ne zaman başlayacağı henüz belli olmayan O Ses Türkiye Rap'in ilk döneminde yer alan 3 ismin yerinin garanti olduğu öğrenildi. Murda, Hadise ve Eypio takımlarını seçerek kıyasıya yarışa girecek. Mero'nun yerine ise Sefo'nun gelebileceği konuşuluyor. Son dönemde büyük çıkış yakalayan Sefo'nun yarışmaya özellikle gençleri kazandırma konusunda katkı vereceğine inanılıyor.
 

  • Hadise (Hadise Açıkgöz)
  • Mero (Enes Meral)
  • Eypio (Abdürrahim Akça)
  • Murda (Önder Doğan)

Güncelleme: Murda yayınladığı hikaye ile Mero'nun jüri koltuğunda oturacağını paylaştı.



Murda kimdir?

30 Ocak 1984 Hollanda doğumlu olan Murda, Amsterdam’da dünyaya geldi. Asıl ismi Önder Doğan olan başarılı rapçi bir dönem Madrid’de yaşadı. Hollanda’ya dönüşünün ardından müzikle uğraşmaya başlayan Murda, 2008’de ilk EP’sini hazırladı. 2015’te çıkardığı parçaları daha sonra bir albümde birleştiren Murda son olarak “Nereye Kadar” isimli parçasını müzikseverlerle buluşturdu.

Onu 'Niet zo' veya 'Rompe' gibi birçok hit şarkıdan tanıyor olabilirsiniz veya onu beyazperdede 'Gangsterboys' filminde Mahmut olarak görmüşsünüzdür. Spotify'da ayda üç milyondan fazla dinleyicisi var. Murda hem Hollanda'da hem de Türkiye'de köklü bir sanatçıdır.

Murda, müzik endüstrisinde uzun süredir, her zaman büyük bir zevkle çalışıyor. Yaptığı şeyi yapmasının nedeni ailesidir. “Bana verilen tüm fırsatlarla kutsandım ama tüm bunlara sahip olmasaydım, aileme her şeyi vermek için yine de çok çalışırdım” diyor. Onlar onun için çok önemli ve onlara bakma ve onların yanında olma sorumluluğu hissediyor. Baba olmak hayatında Murda olmaktan daha büyük bir rol oynar.

Murda uzun bir süre Türkiye'de yaşadığı için ülkeye ve kültüre olan bağı ve sevgisi derinlere kök salmıştır. Murda'nın kendisine göre kültür farkı, Türk insanının sanatçı sevgisinde daha fanatik olmasıdır. Seviyorlar ama aynı zamanda daha fanatik bir şekilde nefret ediyorlar. Hollandalılar daha mütevazı. İkisinin de kendine has bir çekiciliği var ve hem Türk hayranlarına hem de Hollandalı hayranlarına sevgisi var.

Türkiye'de saygın bir sanatçı olarak kendini kabul ettirmesi biraz zaman aldı ama artık o konuma geldiğini hissediyor.

Yeni bir bölüm geldi ve bir sanatçı olarak yeni bir gelişim yolculuğunda. Sektörde neleri daha çok görmek istediği sorulduğunda hemen şu yanıtı veriyor: Daha çok Türk insanı.

“Kesinlikle daha fazla görmek istediğim şey yaratıcı endüstrideki Türkler. Ben birkaç kişiden biriyim, bu yüzden müzikte, ekranda veya başka herhangi bir sanat dalında daha fazla Türk-Hollandalı sanatçı görmek güzel olurdu. Sunacak çok şeyi olan çok yaratıcı ve yetenekli Türkler var ve umarım bunu yapma şansı bulurlar.” Murda

"Her şeyi sonuna kadar açmaya hazırım, ama ben iyi adamım." Murda'nın en yakın olduğu insanlara karşı büyük bir tutkusu ve sevgisi vardır. Kocaman bir kalbi olan ve herkesi kabul eden biri.

“Yüz yıl içinde dünyada daha fazla kabul göreceğini umuyorum. Hepimiz o kadar karıştık ki artık siyahla beyaz arasında bir fark yok ve tüm farklılıklarımızda birlik var. Umarım dünya sevgi tarafından yönetilir. Torunlarımın güçlü, akıllı ve kibar insanlar olduğunu, herkesi kabul ettiğini ve seveceğini de temenni ediyorum" Murda


[related-posts id="99253" color="bg-primary"][/related-posts]
[related-posts id="89497" color="bg-dark"][/related-posts]

Hadise Kimdir ?

Hadise Açıkgöz (d. 22 Ekim 1985; Mol, Belçika), Belçikalı-Türk şarkıcı ve söz yazarı.

Mol, Belçika'da Sivaslı bir ailenin kızı olarak doğup büyüdü. 2003 yılında Idool 2003 yarışmasına katıldı, birinci olamamasına rağmen albüm teklifi almasının üzerine albüm hazırlıklarına başladı. 2005'te yayımlanan ilk stüdyo albümü Sweat'te yer alan "Stir Me Up" şarkısıyla Belçika'da ve Türkiye'de tanındı.

Türk basınının kendisiyle ilgilenmesinden sonra kariyerini Türkiye'ye taşıdı.2008'de ikinci stüdyo albümü Hadise'yi yayımladı. İngilizce ve Türkçe şarkılardan oluşan albümde yer alan "Deli Oğlan" şarkısı Türkiye'de bir hit oldu. Sonraki yıl Türkiye'yi 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Düm Tek Tek" ile temsil ederek dördüncü oldu. Yarışma sayesinde popülerliğini artırdı. Aynı yıl Fast Life ve Kahraman albümlerini satışa sundu. Kahraman'ın çıkış şarkısı "Evlenmeliyiz" ile tekrar listelerde yer aldı. 2011'de beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer?'i yayımladı. Albümdeki "Superman", "Aşk Kaç Beden Giyer?" ve "Mesajımı Almıştır O" şarkılarına klip çekti. 2014'te Tavsiye albümünü satışa sundu.

Hadise, 2 Brains Records şirketi ile albüm anlaşması imzaladıktan sonra Yves Gaillard ile çalışarak ilk şarkısı "Sweat"'i hazırladı ve 1 Kasım 2004'te single olarak satışa sundu. Şarkı, Belçika'nın resmi listeleri Ultratop'ta 19 numaraya kadar yükseldi.Mayıs 2005'te ikinci single'ı "Stir Me Up"'ı yayımladı ve ilk klibini de bu şarkıya çekti. Şarkı sayesinde adı Türk basınında yer aldı.Ekim 2005'te üçüncü single'ı Milk Chocolate Girl'ü satışa sundu. Şarkı, Ultratop listesinde 13 numaraya kadar yükseldi ve Hadise'nin listede en fazla kalan single'ı oldu.Şarkıcı, Eylül 2007'de ikinci stüdyo albümünün ilk single çalışması "A Good Kiss"'i yayımladı ve klibini İstanbul'da çekti.

Şubat 2008'de albümün ikinci single'ı "My Body" yayımlandı. Şarkının klibi Şenol Korkmaz yönetmenliğinde çekildi. Haziran 2008'de yayımlanan Serdar Ortaç albümü Nefes'te yer alan "Düşman" şarkısında düet şarkıcısı olarak görev aldı. Hadise'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye temsil edebileceğine dair ilk haberler 2007 yılının sonlarında çıktı. Ekim 2008'de şarkıcının 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği açıklandı.31 Aralık 2008'de, Sinan Akçıl ve Stefaan Fernande ile birlikte yarışma için oluşturduğu "Düm Tek Tek" şarkısını ilk kez TRT'de seslendirdi.

Şarkısını tanıtmak amacıyla Yunanistan, Malta, Romanya, Bosna-Hersek ve Bulgaristan gibi ülkeleri dolaştı. Bu sırada çeşitli sağlık sorunları geçirdi. 16 Mayıs 2009'da Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen yarışmada Azerbaycan, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre ve Makedonya'dan tam puan aldı; toplamda 177 puana ulaşarak, Norveç, İzlanda ve Azerbaycan'ın ardından dördüncü oldu.

Mayıs 2009'un ikinci haftasında, üçüncü stüdyo albümü Fast Life'ı Türkiye dışındaki ülkelerde satışa sundu. Albüm, Endonezya Müzik Listeleri'nde zirveye, Belçika Müzik Listeleri'nde 16 numara yükseldi. "Fast Life" şarkısı ise albümün ilk klibi olarak yayımlandı; Balkan Müzik Ödülleri'nden Balkanlar'da Türkiye'den En İyi Şarkı kategorisinde ödül aldı. Jüri koltuğunda oturduğu O Ses Türkiye'de yarışmacısı şampiyon oldu.

Diskografi
Sweat (2005)
Hadise (2008)
Fast Life (2009)
Kahraman (2009)
Aşk Kaç Beden Giyer? (2011)
Tavsiye (2014)
Şampiyon (2017)





Eypio kimdir?

1980'de Afganistan'dan göç eden bir anne babanın çocuğu olarak 2 Şubat 1983 tarihinde Konya'da doğdu. 2002 yılına kadar İstanbul Zeytinburnu'nda yaşadı. 2002'de Hollanda'ya giden A.P.O, ilk kayıtlarını Hollanda'da yabancı bir grupla yaptı ve onlarla çalıştı. Daha sonra tek başına çalışmaya başladı ve ilk albümü A.P.O E.P'yi 2005 yılında çıkarttı. Hollanda'daki çalışmalarına devam eden A.P.O, 2006 yılında RapFabriek'i çıkardı. 2007 yılında Hırsız Var isimli albüm geldi. 6 yıl Hollanda'da yaşadıktan sonra, 2008 yılında Türkiye'ye dönen A.P.O, dördüncü underground albümü olan Apollo'yu çıkarttı. Aynı yıl İstanbul'da kendisine ait Bol Wear isimli HipHop giyim mağazasını açtı. HipHop kültürüyle ilgili her şeyin olduğu bu mağaza kısa bir sürede tanındı ve birçok MC ve HipHop severin tercihi oldu. A.P.O, 2009 Şubat'ında piyasaya çıkan Fuat'ın Kalbüm albümünde konuk sanatçı olarak yer aldı. Bunun ardından 2009 Mayıs ayında vizyona giren gençlik sinema filmi Adab-ı Muaşeret'in Soundtrack'i için Sultana'yla düet çalışması yaptı. Rap çalışmalarına devam eden A.P.O, 2009 Haziran'ında kendi müzik stüdyosunu kurdu. Stüdyosunda kendi kayıtlarını alan A.P.O, dışarıdan kayıt alınmasını da sağlamaktadır. Bu stüdyoda hem rape yeni başlayanlar için rap müziğine ve rap yapmaya dair bilgiler verilmektedir. A.P.O, 2013 yılında mahlasını Eypio olarak değiştirmiştir. 2013 yılında Ayrım Yok adlı video klibini paylaşmıştır. 2014 yılında Beton Duvar albümündeki Kral Çıplak ve Ay Kızım adlı parçalara klip çekilmiştir. 24 Aralık 2015 tarihinde Burak King ile birlikte yaptığı "Günah Benim" adlı single parçası 180 milyon izlenmeyi geçmiştir. Eypio, yeni albüm hazırlıklarına başlamıştır. 17 Haziran 2016 tarihinde Burak King ile birlikte Ay Bizim Yıldız Bizim adlı milli takım parçasının yayınlamışlardır. 1 Temmuz 2016 tarihinde Günah Benim isimli albümü çıkarmıştır. Massaka'nın Katliam 4 adlı toplu parçasında yer almıştır. 2021 yılında O Ses Türkiye Rap'te jüri üyeliği yapmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri