Netflix'in güncel abone sayısı açıklandı!

Netflix, bu yılın ikinci çeyreği için güncel abone sayılarını ve kazançlarını açıkladı. Açıklanan veriler net bir şekilde Netflix'te gülümsemeleri gösteriyor. Ancak kullanıcıyı önemli bir olumsuz gelişme bekliyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, 2023 yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali tablolarını yayınladı. Şirkete göre abone sayısı ve satışlar artıyor. Tepkilere rağmen, Netflix'in parola kilitleme özelliği bir süredir ortalıkta dolaşıyor ve görünüşe göre platformun büyümesine katkıda bulundu. Gelin hep birlikte Netflix'in açıklamasına daha yakından bakalım.

Netflix'e göre abone sayısı son üç ayda 5,9 milyon arttı. Yeni abonelerin çoğu, yaklaşık 1,17 milyon ABD ve Kanada'dandı. Başka bir deyişle, şifre paylaşımının yasa dışı olduğu ülkelerden geliyorlar. Açıklanan rakamlara göre Netflix, bir önceki yıla göre %8 artışla 238,4 milyon aktif aboneye sahip oldu. Tabii ki, bu doğrudan platformun alt satırını etkiledi.

Kârlılık da arttı!

Netflix abone sayısındaki artış gelirde de büyük bir fark yarattı. Bu nedenle, şirketin kasalarına giren para her yıl %3 artarak 8 milyar doların üzerine çıktı. Net gelir %3 artarak 1,5 milyar dolara yükseldi. Üç aylık kar önemli ölçüde değişmedi. Platform, 2023'ün ilk çeyreğinde 1,4 milyar dolar kar bildirdi. Bu arada Netflix'in hisse başına kazancı da 3,29 dolardı.

Netflix, kazanç raporunda şifre paylaşımını yasaklama kararından özellikle bahsetti. Yorumcular, bu ikinci çeyreğin ana nedeninin yeni uygulamalar olduğunu söyledi. Bu açıklamalardan yola çıkarak Netflix şifre koruma uygulamasının tüm dünyada popüler hale geleceğini söylemek yanlış olmaz. Uygulama şu anda ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'da kullanılabilir. Er ya da geç Türkiye de bu listede olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Netflix'in en sevilen ve en iyi filmleri!
Netflix, bu yıl çıkacak 6 filmini 2024'e erteledi!
Beklenen dizi sonunda geliyor!

Televizyon Haberleri