Netflix, en ucuz abonelik sistemini kaldırdı!

Netflix, en ucuz abonelik sistemi olan temel planı kaldırdı. Şirketin yaygın bir şekilde bu durumu kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz net değil. Fakat bazı ülkelerde reklamlı aboneliği yayma durumu oldukça yüksek.

Fatma Müge Yücetürk - Son zamanlarda Netflix, kullanıcıları pek sevindirmeyen bazı hamleler yaptı. Şirket, kısa süre önce bazı ülkelerde şifre paylaşım uygulamasını kısıtladı ve bunun için ekstra ücret almaya başladı. İlginç bir şekilde bu hamleye rağmen son haftalarda abone sayısı arttı.

Şimdi ise platformun üzücü bir hamle daha yaptığı ortaya çıktı. Platform, bir ülkedeki en ucuz üyelik planı olan temel planı kaldırdı.

Kanada’daki kullanıcılar en ucuz paket olan temel plana erişemeyecek

Netflix, Kanada'daki kullanıcılarının artık 9,99 ABD Doları tutarındaki "Temel Plan" aboneliğine erişimi olmadığını duyurdu. Platformun gelen yardım merkezini incelediğimizde, reklamsız aboneliklere yalnızca Standart ve Premium'un dahil olduğu görüldü. Bu, ucuz abonelik isteyenlerin yalnızca 6,50 dolarlık promosyon planını kullanacağını ortaya koyuyor.

Bildirildiğine göre, platform bu ay sessizce harekete geçti. Halihazırda temel plana sahip olanlar şimdi abone olmaya devam edebilir; Ancak iptal durumunda artık ulaşamayacağı bir bilgidir. Kararın diğer ülkelere uzanıp uzanmayacağı henüz belli değil.

Temel paket tüm ülkelerde kalkarsa Türkiye’de en ucuz Netflix aboneliği ne kadar olur?

Daha önce de söylediğimiz gibi, temel paketin Kanada dışında başka ülkelerin pazarlarından kaldırılıp kaldırılmayacağını bilmiyoruz. Ancak bu kararın bir deneme olduğunu söyleyebiliriz ve şirketin yakın gelecekte benzer bir şeyi başka bir yerde başka bir ülkede yapması da olası.

Tabii bu durum gerçekleşirse Türkiye'nin en ucuz abonelik paketi 97,99 TL değerinde standart HD pakete dönüşecek. Temel paketin güncel fiyatı 63,99 TL diyelim. Doğal olarak böyle bir gelişme ülkemizdeki kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayacaktır. Ama daha önce de söylediğimiz gibi temel planın kaldırılmasının nedeni Netflix'in insanları reklam sistemine taşımak istemesi olabilir. Yani temel planı kaldırırsak Türkiye'deki en ucuz promosyon paketini görebiliriz. Diğer bir deyişle, reklam aboneliği bize ulaşana kadar temel planın kaldırılma riski yoktur. Reklamlı Netflix'in ülkemizde çıkış tarihi veya fiyatı hakkında herhangi bir bilgi bulunmamakla birlikte; ancak 35-40 TL aralığında olduğunu tahmin edebiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Spin-Off dizisinden fragmanlar geldi!

Televizyon Haberleri