MasterChef Türkiye (12 Ekim 2024) yapılamayan yemek nedir?

MasterChef Türkiye'de yarışmacıların ödül ve dokunulmazlık oyunları devam ediyor. MasterChef Türkiye 12 Ekim 2024'te MasterChef'in yapılamayan yemeği yapıldı. Peki MasterChef Türkiye'de 'baş belası' denilen yemek nedir?

MasterChef Türkiye'de bugün (12 Ekim 2024) yarışmacılardan zorlu bir ürün istendi. Mehmet Şef, "MasterChef'in yapılamayan yemeği, baş belası" dediği ürün için yarışmacılar kıyasıya yarıştı.

MASTERCHEF TÜRKİYE'DE YAPILAMAYAN YEMEK NEDİR?

MasterChef Türkiye'de şeflerin beğenmekte güçlük çektiği ürün yarışmacıları zorladı. Mehmet Şef'in "Henüz bunu MasterChef'te yapan sayısı çok az. Baş belası bir ürün. MasterChef'in korkulu rüyası. Bugün sizden istediğimiz başınız gözünüz Allah'a emanet" dediği ürün ise krem karamel.

MASTERCHEF'İN YAPILAMAYAN ÜRÜNÜ KREM KARAMEL TARİFİ

Krem karamel malzemeleri; karamel için şu şekilde:

140 gr pudra şekeri

3 yemek kaşığı soğuk su

500 ml süt

3 büyük yumurta, artı 2 yumurta sarısı

100 gr pudra şekeri

Birkaç damla vanilya ezmesi veya özütü

2 yemek kaşığı Cointreau veya Grand Marnier ( isteğe bağlı tercih edebilirsiniz)

KREM KARAMEL HANGİ ÜLKENİN TATLISI?

Krem karamel Fransız mutfağının klasikleri arasında yer alıyor.

KREM KARAMEL NASIL YAPILIR?

Krem karamel için birkaç önemli adım bulunuyor.

Adım 1: Şekeri küçük bir tavaya, tercihen yapışmaz bir tavaya koyun ve suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar metal bir yemek kaşığıyla yavaşça karıştırarak yavaşça ısıtın. Kaşığı üzerinde gezdirdiğinizde tavanın tabanı artık kumlu hissettirmeyecektir.

Adım 2: Tavanın altındaki ateşi artırın ve şurubun köpürmesine izin verin. Su çekildikçe şurup daha koyu hale gelecek ve yüzeydeki kabarcıklar büyüyecektir. Bu süre zarfında şurubu karıştırmayın.

Adım 3: Şurubu dikkatlice izleyin ve kenarları altın rengine dönmeye başladığında, eşit renklendirme sağlamak için tavayı döndürün. Karıştırmayın. Şurup koyu altın karamel rengine döndüğünde, ocaktan alın.

Adım 4: Fırını 160C/140C fan/gaz 3'e ısıtın. Karameli sufle kaplarına dökün. Sütü kaynama noktasına getirin.

Adım 5: Yumurtaları ve sarılarını şekerle birlikte bir kaseye koyup hafifçe çırpın.

Adım 6: Sıcak sütü yavaş yavaş çırpın. Temiz bir sürahiye süzün ve vanilyayı ve kullanıyorsanız likörü ekleyin. Hazırladığınız ramekinlere dikkatlice dökün.

Adım 6: Su ısıtıcısından bir fırın tepsisine, ramekinlerin kenarlarının yarısına kadar gelecek şekilde kaynar su dökün. Muhallebi tam kıvamına gelene kadar 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın, sonra en az 4 saat, hatta bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Karameller 3 güne kadar önceden yapılabilir.

Adım 8: Her karameli çıkarmak için, keskin bir bıçağın ucunu her ramekinin üst kenarının etrafında gezdirin, üstüne bir tatlı tabağı koyun ve ters çevirin. Ramekini ve tabağı sertçe sallayın ve ramekini dikkatlice çıkarın.

Porsiyon başına krem karamelin kalorisi 267, yağ 7 gr, karbonhidrat 46 gr, şekerler 46 gr, protein ise 8 gr.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Televizyon Haberleri